Test

http://www.testriffic.com/test/mazzstam08/18263/What-kind-of-Drunk-are-you-



The Responsible Drunk
aka the paranoid drunk. you get buzzed, but also you make sure that the party is under control. you're usually the one walking people down steps, taking them to the bathroom, and making coffee for everyone. you always carry a pack of gum around and designate a driver in case of an emergency. your only weakness is that you get puked on when you hold the pail out for everyone else... your preferred music choice is mostly rock, as long as it's not too loud...

Lugn och ro

Ja, är hemma efter att ha haft konfirmander ikväll. Vi har pratat om döden, ett jobbigt ämne, jobbigare än jag anat.
Men men, det gick bra ändå.
Jalla är och spelar hockey, så nu har jag tid för mig själv att pyssla på lite här hemma, tända lite ljus och kanske kika vad vi ska storhandla på torsdag. Förhoppningsvis blir det mer julklappshandling då än det blev igår då vi tänkte shoppa. Det blev mest till oss själva.

Imorgon far vi till Ljungaverk en sväng och hälsar på Karin, Micke och Alexandra. Karin är gravid och har bara 3 veckor kvar! Gissa om jag köpte söta bebiskläder igår? ;) Kanske knäpper kort på dem ikväll, innan jag ger bort dom.
Kanske far in en sväng till pappsen om han är hemma. Mammas grav ska vi åtminstone på, det är alldeles för sällan!

I helgen var jag och brudarna på kryssning, det blev en flopp. Vi hade beställt a-hytt i hopp om att den skulle vara lite lyxigare än b och c, men tji fick vi. Fuktig heltäckningsmatta, rost i duschen och dessutom lät det som att vi låg ovanpå maskinrummet, vi fick nästan skrika för att vi skulle höra varandra. Maten var kass, personalen var kass, musiken var kass, drinkarna var sådär. Tja, en IG- ger jag på den resan. Nej, förresten, en IG+, bara för att jag åtminstone hittade ett par billiga tröjor i Riga, och att dessutom de få timmarna vi var i Stockholm var mycket väl godkända.

Nåväl, nu ska jag kika in frysen och se hur mycket jag har att göra något med, så jag vet vad man ska storhandla. Dessutom får jag ju räkna in julskinka, pepparkaksdeg och allt annat som måste inhandlas. Dessutom är mina katter go-sjuka och Paul Potts sjunger för mig i köket, så jag får väl hålla de tre killarna sällskap.

Dagens lycka: att få dansa swing med Majja på kyrkogården! <3

Lista

Var tvungen att stjäla en av lillanslilla.blogg.se

HUR SVENSK ÄR DU ?

[ ] Ditt efternamn slutar på -son
[ ] Du känner någon som har samma förnamn som du
[ ] Du känner någon (utanför din släkt) som har samma efternamn som du
[x] I din familj är ni 2 barn
[ ] Du bor i villa
[x] Du bor i en tätort
[x] Dina föräldrar är mellan 35-50 år gamla
[x] Dina föräldrar har gift sig
[ ] Din mamma är yngre än din pappa
[ ] Din pappa heter Lars
[ ] Din mamma heter Anna
[ ] Din familj har en Volvo
[x] Din familj har en silvergrå eller röd bil (pappa)
[x] Du har tillgång till Internet hemma
[x] Du har egen mobiltelefon
[x] Du har ett eget rum (det här blir ju konstigt.... delar ju allt med jalla, men de är ju mina också..)
[x] Du har varit utomlands minst 2 gånger
[ ] Du har varit på Mallorca/Kanarieöarna
[ ] Du har varit i Grekland
[ ] Du har varit på Öland minst 2 gånger
[ ] Du har varit på husvagnssemester minst 2 gånger
[x] Din familj har en husvagn (familj, jag räknar bara pappa nu ju...)
[x] Ingen av dina föräldrar röker
[x] Din pappa är lite lätt överviktig
[ ] Du idrottar flera dagar i veckan
[x] Du har husdjur
[ ] Du får månadspeng (det beror väl på hur man ser det :P)
[x] De flesta i din familj är blåögda
[ ] Du äter McDonalds
[x] Du följer Melodifestivalen ibland

Multiplicera antalet kryss med tre och få din procent.
45% svensk.

Resfeber..

...har jag nog tror jag. Mår lite illa sådär. Men det är ganska vanligt från min sida.
Jag är mest nervös över att jag ska glömma något!
Första gången i mitt liv tror jag som jag inte kunnat snooza, för att jag bara tänkte på vad jag skulle packa ner och vad jag inte får glömma!
Jalla sover som en liten gris, en söt en alltså. Frågade lite manande om han skulle stanna kvar hemma när jag gick (har ju massor med packning att bära!), han svarade Ja. Jaja, det var värt ett försök iallafall! :D

10 minuter tills jag ska gå... är lite nervöst uttråkad dessutom.. kan inte gå tidigare, då får jag stå och vänta i evigheter. Nej, jag får väl pussa lite på Jalla, klappa katterna, tända ljusstakarna i fönstren och ja.. filosofera! Det är jag bra på!

Off to Riga!

Dagens lycka: KRYSSNING!


Nyfärgad och fin!

Var hos Jessie ikväll och färgade mitt hår. Så nu är det rdsvart med inslag av brun och lila. Den ni!
Imorgon åker vi (tjejgänget, Jess, Maria, Malin och jag) till Riga på en helgkryssning. Ska bli så skönt! Ska bara ta hand om oss och må gott =)
Jalla får klara sig själv hela helgen utan mig, stackarn. Tror nog att han kommer tycka att det är ganska lugnt och skönt ;)
Har inte börjat packa än, har hjärnstillestånd. Vet inte vad man ska ha med sig. Åker kvart över 7 imorgon bitti så jag hoppas att hjärnan kommer tillbaka ikväll, orkar inte kliva upp alltför tidigt.
Jag har varit duktig i tre och en halv vecka och inte druckit dricka en enda gång! Abstinensen är dock vansinnig.
Köpte en pizza idag till middag och en dricka till. Har dock inte druckit den ännu, men har tagit fram den ur kylskåpet, så den står framför mig och vädjar till mig just nu... Men jag är stark! I helgen ska jag ju ha en fusk-helg. Man kan ju inte åka på kryssning utan att dricka annat än vatten, ni vet.
Men det är ju inte förrän imorgon det... Ska hålla mig tills dess! Ska låta bli drickan! Jag kan, jag vill, jag är stark!

Jaja, får väl dra mig mot väskan och garderoben nu....

Dagens lycka: en inhandlad tröja och ett par strumpbyxe-strumpor!


Wow!

NU först kom jag på hur jag fick en presentationsbild!
Nu är den där ;)

Bra försök! Men inte riktigt ;)

Skrattade gott åt lillans kommentar ;)

Men så här ligger det till:

Michael J. Fox är en väldigt inspirerande person. Han har Parkinson i svår form och har en fond för forskning av denna sjukdom. Jag såg honom på Rachel Ray häromdagen och blev imponerad hur stark han var. Han gick lite apliknande och hade svårt att sitta still. Jag vet att man inte får skratta, men i början så förstod jag nog inte riktigt hur illa det var, det såg liksom ut som han skämtade. Fick höra att han spelat in två säsonger av Spin City medan han var sjuk! Det är ju helt otroligt.
På Rachel Ray var det även en tjej som älskade pannkaka jättemycket. Hon bestämde sig därför en dag att göra pannkaka och sälja och skänka pengarna till välgörande ändamål. Så hon har nu i några år stekt över 60.000 pannkakor och sålt (tillsammans med frivilliga) och skänkt till Michael J. Fox fond. Det är vansinnigt hur mycket man kan göra bara av något man tycker om!
Jag tycker också om pannkakor, men jag skulle nog inte orka stå och steka jättemånga. Jag skulle kunna vara en som köper och äter ;)
Mitt största pannkaks-minne kommer från Boltjärn (i Ånge) när jag bodde där med pappa, Gunilla och Jocke. Det hade blivit en sen dag i skolan. Gunillas pappa som bor i Uppsala var där och de hade ätit pannkakor. Han hade gjort iordning en tallrik med pannkaka med smör och socker på som han värmde i micron åt mig. Det var hur gott som helst! (Hade aldrig ätit med smör på) Det kommer jag ihåg så väl =)
Pappa, Gunilla, Jocke och Kjell bodde tidigare i Uppsala. En gång var jag nere och hälsade på. Jag, Kjell, min plastkusin Sandra och hennes dåvarande pojkvän Emil var i en husvagn hemma hos Sandra medan hennes mamma var hos hennes moster. De ringde sent på kvällen och frågade om vi kunde komma bort med en flaska vin, så jag och Sandra tog flaskan och började gå (det var ganska långt). Killarna var trötta och stannade kvar i husvagnen. Efter att vi hade gått halvvägs ungefär och diskuterat hur läskiga djur det fanns i skogen, hur läskiga kossorna i hagen var när man bara hörde dem, så hör vi ett skrik som låter som varulvstjut! Eller ja, det lät som två vargar jagade varandra. Jag och Sandra blev sjukt rädda och klamrade oss fast vid varandra. Sedan ser vi att det är killarna som har följt efter oss och bestämt sig för att skrämma oss. Jag kommer ihåg att det skrek, hur rädd jag blev, sedan kommer jag inte ihåg mer. Jag hade tydligen hamnat i chock och gråtit och skrattat om varannat (ganska typiska kännetecken för mig när jag blir rädd). Killarna fick en rejäl utskällning när vi kom fram... ;)
Kjell och jag har hittat på ganska mycket tok tillsammans =) Vi umgicks innan pappa och Gunilla träffades. Det var på den tiden jag åkte upp på ungdomsgården Corner i Ånge och umgicks med Kjell och hans kompisar och så. Det var en rolig tid, jag saknar den. Kjell var lite av en buse, hade butterfly-knivar och rakat huvud och så. Han såg ganska läskig ut, men känner man honom vet man att han är en nallebjörn ;)
Vi hade roligt ihop, vi kollade på film, spelade pingis, åt världens godaste nachos med tacosås (det jag förknippar med Corner). Det var liksom min chans att komma bort från mobbing-skolan i Fränsta och känna mig lite coolare. Jag minns när jag kom hem brun och ny-tatuerad från Thailand, då var jag astuff... (vill tillägga att jag var först med att tatuera mig på Fränstaskolan av de som gick där då :P) Tatueringar = status. ^^ DÅ alltså. Inte för att jag inte är stolt över mina tatueringar nu, det är jag absolut. Och jag tycker att jag är rätt så cool med dem ;)
Apropå att vara brun, var ju på DÅM i helgen, Marta såg ut som hon kom direkt från utlandet. Pepparkaka ><
I helgen gjordes det, förutom att tas beslut och se på bio, snöänglar utanför församlingsgården, evigt förevigade på kamera. =)

Okej, det kan ha blivit skumt, speciellt på slutet xD
Men allt är ihopknutet i en någorlunda sammanhängande historia.

Thank you, come again!

Dagens lycka: Att ha min ny-inköpta Paul Potts-skiva spelandes i bakgrunden. Han är GRYM!

Hemma är bäst

Nu är jag hemma från DÅM. Allt gick bra och vi har en ny styrelse som ska jobba tilllsammans ett år framöver. Det kommer att bli suveränt!


Nu är det så här va, jag tänkte på ett par ord på vägen upp till Härnösand som jag kände att jag ville blogga om. Jag ska försöka knyta ihop dessa till en någorlunda sammanhängande historia. Här är de:


Michael J. Fox - pannkaka - Uppsala - varulvstjut - älg - butterfly - nachos - Thailand - snöänglar

Den sista la Marta till, men jag får väl ta och knyta ihop den med de andra också. Det kan bli lite rörigt och svårförståeligt, men jag ska göra mitt bästa.

Förresten, ni ska få fundera på dessa ett tag, så skriver jag någon gång senare ;)

Dagens lycka: att "nappa" i 4 timmar, för att man kan! :)


Uppe med tuppen

Så här tidigt (?) är det inte ofta ni får se mig uppe vill jag lova. Inte på en ledig dag alltså. Tycker otroligt synd om mig själv för att jag vaknade runt 6 av en mardröm och inte kunde somna om. Jag var törstig. Och köket var mycket mörkt. Var ju tvungen att vänta tills det blev lite ljusare ute så jag kunde våga mig in och dricka vatten.
För en kvart sen gjorde jag det. Fram till dess låg jag i sängen och tittade på Beverly Hills och Home and Away. Lite sådär halvbra serier som funkar helt okej när man är lite småtrött. Hellre det än barnprogram med robotar och allt vad det nu kan vara. På MIN tid, då visades minsann BRA program på tv:n på morgonen, som.... som.... ja ni vet, sånt bra som visades för 10-15 år sen.

Jaja, iallafall, samtidigt som jag tittade på tv så hade jag stirr-tävling med min sambo, han med stängda ögon och lite öppen mun (som det kom konstiga ljud ur). Han vann. Men ni vet, det är ju inte så roligt att vara vaken själv... så om man "omedvetet" råkar sträcka på sig lite extra och stöta i honom eller, när han vänder på sig, stryker honom på kinden eller pussar honom på armen, kanske han RÅKAR vakna och vips! så var man inte ensam längre =)
Det här händer honom varje gång jag vaknar före honom. Jag tycker synd om honom såhär i efterhand, men i min morgontrötta hjärnas sociala strid mot ensamheten så kan jag inte rå för vad den talar om för min kropp att den ska göra. Det bara blir så. (Ska även tillägga att Jalla sitter vaken vid andra datorn och dricker kaffe just nu)

Idag ska vi (jippie, jag ska iväg med DS och får ha Jalla på samma ställe :D) på DÅM (Distriktsårsmöte). Det tycker jag är roligt. Man får diskutera roliga motioner (om man hade haft några, det här året har det inte kommit i några =/). Jaja, men vi får åtminstone ha årsmötesskola och framtidsforum. Sånt är skojigt =) Speciellt eftersom jag i år får vara med och hålla i dom, inte sitta och lyssna ;) Det är sånt ansvar man får som Distriktsstyrelseledamot (hoppas att ni observerar hur viktig jag låter).

Jag började julpynta igår. Är jag konstig för det? Finns det en lag som säger att jag INTE får börja pynta i mitten av november? Nu är det så att jag råkar få en konstig depression såhär lagom till snön och mörkret kommer varje år. Så om jag tycker att julpyntningen ger mig en gnutta ljus (eller massor i detta fall) i mörkret och får mig att bli lite gladare, så visst kan jag väl få göra det då? Jag råkar faktiskt tycka om mina tomtar och lyktor och ljusstakar. A LOT. Dessutom tog vi med julsaker efter mamsen när vi hämtade pianot, så i år har jag nostalgijulpyntning. Jalla får stå ut med många "ååååååh, den här har jag saknat!" och "jaaaaaaa, vilken fin! Den hade jag glömt!". Hittade två kassar med julgardiner som gör sig mycket bra i våra fönster! Eller ja, kommer att göra. Har bara satt upp i köket än. Men det blev fint! =)

Nu ska jag ägna min hjärna åt mer banala tankelekar, innefattande tecknat barnspel där man slår på stubbar och sniglar och annat roligt. Det är faktiskt roligare än det låter, och BETYDLIGT mer beroendeframkallande än man önskar.

Dagens lycka: DÅM!
MÅSTE ju bara få säga en Gårdagens lycka: JULPYNTNING! :D :D :D

Good job!

Nu har det gått en vecka för mig utan dricka och det går bra! Klart man är sugen, det är man väl alltid. Men det går helt okej :)

Jalla stackarn går ju på sån här drickdiet, och han hade det jobbigt när vi hälsade på hans mormor och morfar igår på farsdag. Det var ju både makaronipudding, kakor, bullar och tårtor där. Tyckte så synd om honom. Han är så duktig och jag är sååå stolt över honom! Han spelade hockey igår och sa till mig imorse att han var så lycklig när han klev upp och inte hade ont i benen. Redan blivit lättare? Underbart! ♥

Idag ska vi mest chilla.. Tvätta ikväll. Kanske städa sovrummet lite, det kan behövas. En promenad skulle jag även vilja ta. Det får vi fixa ^^

Dagens lycka: ja, inte är det snön iallafall. Kanske... att få rena kläder ikväll?

Stulen lista igen..

Hur lång är du? 1.70 mätte jag mig till på polisstationen i torsdags ^^

Hur lyder det styggaste sms du har fått?  Får aldrig stygga sms

Föredrar du att ringa eller skicka sms? Tja, jag tycker inte om att ringa egentligen, men det beror på till vem.

När såg du senast din mamma?  För ca 4 ½ år sedan.. "Svärmor" (är ju min nya mamma :P) igår dock.
Vilken ögonfärg har du? Blå
Vilken är din favoritjulsång? Vet inte vad den heter men den börjar "Jag drömmer om en jul för längesen..." Min och mammas jullåt. (Spelade den i förrgår när jag städade)
Vilken är din favoritplats? I min fina gummibandsfotölj eller i sängen =)

Vilken plats föredrar du minst? Överallt där det är mörkt...

Vad skrämde dig om natten som barn? Brorsan
Vad fick dig verkligen att skratta senast? Kommer inte ihåg. Jalla förmodligen. Han  får mig alltid att skratta =)

Sover du naken? yes
Vilka ställen har du bott på? Ojdå, ja då börjar vi. Byforsen, Ankarsrum, Toppetorp, Båstad, Grundsjön, Ljungaverk, Ånge, Boltjärn, Sundsvall, Timrå. Tror inte jag missat någon? Flyttat mellan 25-30 gånger i mitt liv. (Kommer inte ihåg alla vi flyttade när jag var lill-liten.)
Är du social? Njae, inte så mycket som jag borde.
Vilken är din favoritglass? Oj jag vet inte... Choklad eller något sådant?
Vilken är din favoritefterätt? Gills morotskaka? Annars kanske... pannacotta är gott.
Vill du ha barn? OM jag vill! NUUUUUUUUU! är så bebissjuk så jag får krupp!
Kan du några andra språk än svenska? Engelska, lite franska, lite spanska och något ord på tyska och ryska.
Vad spenderar du helst pengar på? Mig själv ;) (egoist javisst!)

Äger du dyrbara smycken? Icke
Vem är den roligaste människan du känner? Jalla tveklöst. Men micke willysson är rätt skojig han också
Vad har du för ringsignal? Nr 13 på min telefon.

Vad var det senaste du krafsade ner på ett papper? hur man säger Jag älskar dig på holländska...


Kan ju inte låta bli...

Jag har:
(x) snott den här listan från nån
(x) rökt en cigarett
( ) rökt en cigarr
(x) varit full
(x) hånglat med någon av samma kön
(x) varit kär
(x) blivit dumpad
(x) dumpat någon
( ) rymt hemifrån
(x) Haft ett one night stand
(x) haft känslor för någon som inte känt samma sak
( ) blivit arresterad
(x) hånglat med en främling
(x) gått på en blinddejt
(x) ljugit för en kompis
( ) varit kär i en lärare
(x) skolkat
( ) legat med en medarbetare
(x) sett någon dö
( ) varit kär i en av mina internetkompisar
(x) flygit
( ) spytt i en bar
( ) sett en del av mig själv brinna
( ) ätit sushi
(x) åkt snowboard
( ) crowdsurfat under en konsert
( ) varit i ett våldsamt förhållande
(x) tagit smärtstillande
(x) älskar eller saknar någon just nu
(x) legat på rygg och sett molnen flyga förbi
(x) gjort en snöängel
(x) byggt ett sandslott
(x) hoppat i en vattenpöl
(x) lekt uppklädd
(x) hoppat i en lövhög
(x) åkt släde
(x) fuskat när jag spelat spel
(x) varit ensam
(x) somnat i skolan/på jobbet
( ) använt ett falskt id
(x) tittat på en solnedgång
(x) varit med om en jordbävning
(x) rört en orm
( ) sovit under stjärnorna
(x) blivit kittlad
( ) blivit rånad
(x) blivit missförstådd
(x) vunnit en tävling
(x) gått mot rött
( ) blivit avstängd från skolan
( ) varit i en bilolycka
(x) haft kramp
(x) känt mig som en utstött
( ) dansat i månljus
(x) hatat mitt utseende
(x) varit vittne till ett brott
(x) ifrågasatt mitt hjärta
(x) gått barfota i lera och pressat leran mellan tårna
(x) varit vilse
(x) varit på andra sidan landet
(x) simmat i havet
(x) känt som om jag håller på att dö
(x) gråtit mig själv till sömns
( ) lekt polis och rånare
(x) sjungit karaoke
(x) betalat för mat med bara mynt
(x) gjort något med mig själv som jag inte borde gjort
(x) busringt
( ) dansat i regn (i dont do the dancing stuff...)
( ) skrivit ett brev till tomten
(x) tittat på solnedgången tillsammans med någon du bryr dig om
(x) blåst bubblor
(x) gjort upp eld på en strand
( ) förstört en fest (är en snäll kicka)
(x) åkt rullskridskor
(x) fått en önskan inslagen
(x) burit pärlor
( ) hoppat från en bro
(x) sagt till en främling att du älskar honom/henne
( ) kysst en spegel
(x) sjungit i duschen
(x) burit en svart klänning
(x) drömt att jag gift mig med någon
( ) limmat fast din hand i något (gills mig själv?)
(x) fastnat med tungan i metall
( ) kysst en fisk
( ) varit en cheerleader
(x) suttit på ett tak
(x) skrikit så att jag inte fått luft
( ) byggt en kärra
( ) pratat i telefon i mer än sex timmar
(x) stannat uppe hela natten
(x) inte duschat på en vecka
(x) plockat och ätit ett äpple direkt från trädet
(x) klättrat i träd
( ) haft en träkoja
(x) är rädd för att titta på skräckfilm ensam
(x) tror på spöken
( ) blivit puttad i en pool med kläderna på
(x) blivit tillsagd av en främling att du är vacker
( ) brutit ett ben
( ) fångat en fisk och sen ätit den
(x) fångat en fjäril
(x) skrattat så mycket att jag grät
(x) gråtit så mycket att jag skrattade (förmodligen varje gång någon skrämmer mig!)
(x) fuskat på ett prov
(x) haft en Britney Spears-skiva
(x) glömt någons namn
(x) sovit naken
(x) svimmat
(x) gråtit på tunnelbanan/buss/spårvagn/tåg
(x) snattat
(x) pratat med en främling i mer än fem minuter
( ) gett en uteliggare mer än 50 kronor
( ) spottat på någon jag ogillat
( ) hoppat fallskärm
(x) varit svartsjuk
(x) Jag kan skriva utan att titta på tangenterna
(x) sjunga en låt för nästan varje tillfälle

Städning

Nu har jag börjat julstäda. Eller ja, städa med julmusik på HÖG volym i bakgrunden. Har tagit köket, rensat skåp, diskat och donat. Till det har jag sjungit så högt jag kunnat till musiken (inklusive opera, Ave Maria :P). Mina stackars killar har fått dåndimpen skulle jag tro. Jalla och Oscar har varit i sovrummet knäpptysta (eller så har jag helt enkelt inte hört dem?), Stalin har legat gömd någonstans och Hitler har med jämna mellanrum kommit in i köket och strykt sig runt mina ben (förmodligen försökt säga åt mig att vara tyst).

Igår gick smärtfritt utan dricka, idag har gått okej. Abstinensen börjar redan sätta in lite.
Maten idag blir Tortellini, igår gjorde jag hemmagjort pizza. Mums!

Jaja, nu blir det vidare till nästa rum!


Dag 3

yes, har klarat en dag till utan dricka. Mycket nöjd!
Har precis kommit hem från InBetween, har varit dit med mina kakor. Smet lite tidigare för att ägna resten av kvällen med Majja och göra precis det vi vill göra, spela Maplestory och titta på Top Model eller Grey's Anatomy eller så. Bara ha det lugnt och skönt. Det förtjänar jag faktiskt tycker jag. För mycket rännande för ens eget bästa.

Nu är Majja och Tyra här, så nu börjar avkopplingen!

Adjö!


Baket klart.

Två långpannor snoddas klara. Nu blir det snart till att göra lite mat och sen gå ner på InBetween och skruva på leendet och vara trevlig ;)
Jag har egentligen inte tid med det här, skulle behöva tvätta och städa klart här hemma. Köket ser ut som ett bombnedslag efter baket, men men, inget att göra. Får ta det ikväll eller imorgon.

Känner ännu inte abstinens efter dricka, men det är ju bara dag 3 ;)
Kom tillbaka om två veckor!

Håhåjaja

Jag som tänkte att idag skulle bli en relativt lugn dag.. Tji fick jag. Först och främst orkade jag inte baka igår, så jag gjorde bara en äppelpaj. Så nu får jag ställa mig och baka idag istället. Dessutom måste jag mellan de två plåtarna jag ska baka hinna in på polisstationen i stan och göra mig ett pass. Sedan måste jag städa iordning här hemma, det ser förjäkligt ut! Sedan ska jag ju ner på InBetween och stå där hela kvällen och sälja fika. Yippie....

Jaja, man får väl börja någon gång.

Dagens lycka: var att vakna och ligga och mysa i sängen med karl och katter! ♥

Jovisst ja...

...tänkte bara berätta att jag klarat min andra dag utan dricka! Tänkte uppdatera här så jag kanske blir ännu mer motiverad ;)

Städ och bak

Har precis kommit hem från en mathandling på Willys.
Idag har jag varit en sväng på SUM-möte i Sollefteå. Det är ett himlarns rännande på mig ;)
Men nu blir jag hemma ända tills nästa helg. Känns konstigt det. Eller ja, imorgon kväll ska jag iväg på byn en sväng, sen på torsdag är det ju KU förstås... Ska nog dit och se till att vi medlemsrapporterar ordentligt. (Man måste ju ta sitt ansvar som DS:are :P)

Har fått någon nojja idag att jag ska stryka. Dessvärre har vi inga kläder rena att stryka (tvättid snarast!) så jag ska istället städa. Har rensat ur kylskåpet precis och rengjort det, så nu ska jag strax gå vidare till balkongen. Har massa skräp där sen vi hämtade pianot och så. Bl.a har jag kassar och kartonger med julsaker som ska kollas igenom och se vad som ska vara kvar nere och vad som ska upp på vinden. (Snart får jag julpynta! Hade diskussion med Jalla om det igår och han sträckte sig så långt som till den 24:e november =D)
Sedan ska jag baka. Erika ringde igår och sa att Kulturskolan skulle ha något på InBetween imorgon och de hade tyckt att det skulle vara roligt om vi i KU kunde sälja fika. Hon sa något i stil med "...du tycker ju om att baka, så du kanske kan hjälpa till?" Javisst, svarade jag och tänkte inte på att jag bara hade en kväll på mig, så nu får jag stå mitt kast och baka 4 långpannor med snoddas-kakor. Skyll sig själv.
Sedan ska jag baka en äppelpaj och skämma bort mig själv ^^

Nu ska jag ta och laga mig lite mat (ja mig, Jalla har börjat med diet :D) så ska jag väl ta och städa balkongen innan jag tar itu med bakningen. Tänkte även försöka hinna med en motionsrunda på cykeln till något bra på tv:n.

Dagens lycka: att få umgås flera timmar med en gravid Maria och skratta åt allt tok hon (tillsammans med sina kumpaner i Sollefteå) hittar på!


Idag börjar mitt nya liv!

Jajemän, idag har det blivit dags. Jag ska härmed sluta dricka dricka och börja röra på mig mer. Jag ska därför köpa en stegräknare och vara noga med att gå de rekommenderade 7000 stegen om dagen (minst). Jag har dessutom en träningscykel på vardagsrumsgolvet som ska användas aktivt.

Nu är det pilgrimsvandring i Spanien till sommaren som gäller! Någon som vill följa med?
Det som gäller är:

Sarria - Santiago de Compostela8 nätter115 km3 385: -

Jag är fast besluten att genomföra detta. Det kommer förmodligen att bli någonstans i juni-juli.
www.vandra.se finns den information som behövs =)

Har precis kommit hem från "på medlemmarnas sida"-möte i Ö-vik. Nu ska jag spela maplestory och se prison break. Spännande spännande!

Dagens lycka: nya mål, nytt liv.

Camelot!

Ja, då var man på hemmaplan igen efter en grym resa till Finnåker. Det här kommer förmodligen bli det längsta inlägget någonsin, eftersom jag bestämt kommer att skriva allt intressant och ointressant för varje dag där nere.

Dag 1

Spänning och förväntan fyllde oss 9 när vi väntade på tåget i Sundsvall. Resan ner gick okej, lite förseningar orsakade sjuk stress i Stockholm, men annars så. I Arboga var bussen försenad så vi fick bittert vänta tills den kom (chauffören hade fått order att hämta oss nästa dag, så han fick lite panik när han fick veta att vi väntade på honom). Vi tog en pizza så länge. Den var inte god. Väl nere blev det kära re-unions och kramar i massor. Det blev en tidig kväll för att inleda lägret dagen efter med energi.

Dag 2

Frukost, morgonbön, morgonmöte. Sedan fick vi lyssna på en föreläsning av en grym kille (kommer inte ihåg vad han heter) om hur man med sitt kroppsspråk kan agera ut sin roll bättre. Han var helt enkelt grym!
Sedan träffade jag "skogsfolksgruppen" inför lajvet och planerade och checkade namnen lite.
Jag och Mari började försöka göra latexkinder till våra bäverroller, men det gick inte så bra, så vi gav upp den idén rätt fort.
På kvällen spelade jag skräckrollspel med Mari, Malin, Magnus, Emil och David. Det var helt enkelt sjukt läskigt! Jag satt med fötterna uppe i stolen och var skiträdd. Det blev bättre efterhand dock, men som sagt, jäkligt läskigt alltså!

Dag 3

THE DAY.
Frukost, morgonbön, morgonmöte. Sedan lajvgenomgång och Alex pratade om världen Narnia och geografin och så. Sedan lunch och träff med skogsfolket igen. Sedan var det bara dags att börja göra sig iordning. Ansiktssmink på, näsan målad, sy klart sista på dräkten, fixa håret och i med tänderna. Sedan var man en grym bäver. (Bilder kommer senare!)
Sedan var det middag innan det slutligen var dags för lajvet!
Vi började uppe vid sjön (häxans territorium). Vi i skogsfolket gömde oss på andra sidan sjön för att se vad som skulle hända. Inledningen på lajvet var att häxan återupplivades genom en ritual, sedan sköts det fyrverkerier och  en kanon och sedan var lajvet igång! Nyfiken bäver som jag var så smög jag närmare före alla andra för att se vad som hände på andra sidan. Dessvärre kom det folk på stigen, så när jag sa åt alla att gömma sig, så sprang de iväg i samlad trupp (även Mari!) och lämnade mig ensam bakom ett träd i mörkret. Jag smög väl omkring kanske en kvart själv bland buskar, träd och läskigt folk innan jag slutligen hittade Mari. Eller ja, hon hittade mig. Förstå hur grymt stolt jag är över mig själv! Jag tog mig igenom hela lajvet, krypandes i buskar, gräs, gömmandes bakom träd och stenar mitt i kolsvarta mörkret UTAN ATT BRYTA IHOP! Det här är helt otroliga framsteg för mig! Nu i efterhand förstår jag inte hur jag lyckades! Men jag får väl tacka Gud och lägga det i min mod-påse.
Hur som haver så smög jag och Mari omkring på lajvet och fick kakor och gömde oss för allt elakt folk.
Folk där är så underbara på att spela ut sina roller, det var många gånger svårt att hålla sig för skratt!
Efter lajvets slut så duschade jag och det slutade med en spelkväll i konferensrummet i källaren på herrgården. Brädspel alltså. Ticket to ride, Guillotine, Fluxx och andra roliga spel. Skitkul!

Dag 4

Samma morgonritualer som tidigare. Fri tid till lunch och sedan info om banketten. Spelade brädspel till halv 4 ungefär, då det var dags för dubbningar och upphöjningar i kapellet. (Nästa gång är det min tur att bli dubbad! Grymt!)
Sedan gick vi i samlad trupp till Camelot-huset och startade banketten! Jag var tjänare eftersom jag inte får sitta vid bordet förrän jag är dubbad, så jag sprang omkring med lappar till höger och vänster. Dessvärre var banketten för kort, så vi hann inte med att göra något roligt. Vi tjänare var indelade i tre matlag, jag hamnade i nr 1 och Mari i nr 3. Vi hade tänkt att skapa lite intriger, men tänkte vänta tills alla matlag hade ätit. Så när Mari kom tillbaka så skulle vi ändra på lite lappar, men när vi stod i hallen för att kolla vem vi skulle skriva lappar till så kom Len (självaste kung Arthur) förbi, sa "Bra jobbat!" och gick ut och avslutade därmed banketten. Den borde ha varit minst en timme längre! Lite synd sådär.
Efter banketten var det lite fritid, sedan var det mässa som började i Camelot-huset. Där tände vi ett gravljus var för någon vi saknar, och gick med dem ner till kapellet och spred dem över gräsmattan utanför. Väldigt känslomässigt och väldigt fint.
Efter mässan var det kvällsfika, sedan var det såklart dags för dans! Den årliga Camelot-dansen.
Dansade flera danser tills jag var dyngsur av svett och för slut för att orka mer. Det är så sinnesjukt roligt att dansa!
Efter dansen gick vi till herrgården där vi blev inbjudna att spela "Den modiga lilla brödrosten" med Samuel som spelledare. Rollspel nu alltså. Vi skulle spela tecknade köksredskap som skulle leta efter vår vän brödrosten. Skruvat, underbart äventyr med en inlevelsefull (utan dess like) spelledare. Till råga på allt var klockan ungefär 02 när vi började spela det, så humorn var på topp! Ja, det var det roligaste rollspel jag spelat någonsin. Helt underbart!
Efter det blev det motvilligt sängdags.

Dag 5

Sista dagen. Ångestladdad, motvillig, ledsam, ja, behöver jag säga mer?
Spelade efter städningen Spank the Monkey tills det var dags för kramringen. Den är höjdpunkten på lägret =)
Sedan bar det av hemåt. De flesta sov större delen av vägen.

Nu är vi hemma med våra katter (som är lyckligare än någonsin) och ska strax sova. Var bara tvungen att skriva av mig medan jag hade det i huvudet.

Dagens lycka: ja, kramringen var ju trevlig! =)

Jag är utmanad och utmanar...

Utmanad av Annsingen (lillanslilla.blogg.se)


1. Är du singel? Icke
2. Är du lycklig? Självklart!
3. Är du uttråkad? Väldigt ofta
4. Är du ledsen? Händer
5. Är du italienare? Nej
6. Är du gravid? Det hoppas jag inte. Även om min biologiska klocka skrek i mig i veckan...
7. Är du full? Nej
8. Är du en cooling? Kan vara.
9. Är du från Irland? Nej
10. Är dina föräldrar fortfarande gifta? Nej, mamma är död. (de var skilda innan)


8 saker om ditt kärleksliv
1. Tror du på kärlek vid första ögonkastet? Det är väl klart.
2. Har du nånsin blivit sårad? Oh ja.
3. Har du nånsin tänkt på en och samma kille flera gånger under natten innan du somnade? jajo
4. Har du gillat en kille utan att berätta det för honom? jepps.
5. Har du kysst någon inom de senaste tre veckorna? haha ja.
6. Har du haft en hemlig beundrare? haha, Malin, hur var det på min födelsedag? ;) det vet jag ju inte.
7. Är du kär? Jaaaa
8. Vill du gifta dig i framtiden? NUUU!

10 saker två alternativ
1. Kärlek eller lust? Kärlek
2. Hår eller ögon? Ögon
3. Katter eller hundar? Mina katter =)
4. Några få bästa vänner eller jättemånga "vanliga" kompisar? Få bästa vänner
5. TV eller Internet? Internet
6. Coca-cola eller Pepsi?  Pepsi
7. Vild utekväll eller en romantisk hemmakväll? Romantisk hemmakväll
8. Pengar eller lycka? Lycka (även om pengar inte alls skulle vara dumt just nu)
9. Dag eller natt? Dag. Natten är för mörk och läskig.
10. MSN eller mobil? mobil

10 "Har du nånsin..."
1. Blivit påtagen när du försökte smita hemifrån? Nej
2. Brutit ett ben? aldrig!
3. Gjort nåt du ångrar? Minst en gång om dagen.
4. Hoppat Bungee Jump? Nej, men testa skulle jag kanske vilja.
5. Ljugit för någon du tycker om? Ja det har jag väl nog.
6. Ätit en hel tårta? nej
7. Gjort bort dig offentligt? haha, även där minst en gång om dagen. 
8. Velat bli tillsammans med ditt ex igen? Ja
9. Gråtit när ett husdjur dog? ATT jag har.
10. Velat försvinna? Ofta.



Jag utmanar:

emmix.blogg.se
kjellsdotter.blogs.se
mililot.blogg.se


RSS 2.0