Gatufesten!

Åh vad fräsch jag känner mig nu!
Har Dove Summerglow på mig, har fixat hår (eller ja, tvättat och fönat ;P), sminkat mig, målat naglar och piffat till mig.
Det känns så härligt, och jag känner mig så somrig :)
Ska med Malin ner på Gatufesten, ska se Ständut Blakk klockan elva. Dom är så bra!
Kommer få massor av minnen från möhippan förra året, alla bara bra minnen =)
Thomas jobbar till nio, men kommer nog och möter oss innan bandet börjar.
Det är så skönt med sådana här gratis-dagar, man får se bra band utan att betala dyra pengar.
Dessutom skulle jag vägra betala i år, bara skräp-artister, inga bra alls...
Nåväl, ska spela en betapet innan Malin kommer, sen drar vi ner och gör stan osäker! (eller nåt.. :P)
Jag blir självklart helnykter hela kvällen, jag har precis lika roligt ändå! Känner inte alls någon mening med att dricka, det är inte gott med alkoholsmak och det är inte roligt att vara full. För att inte tala om dagen efter... Nej, usch, cola duger fint för mig!
Ha en trevlig kväll!

Hjälp!

Vet någon om Ständut Blakk (och Smalare än Tord) spelar ikväll och imorgon och isåfall vilken tid?!
Har letat igenom hela internet, men hittar ingenting om gratisdagarna...

Missbruk?

Jag har varit överviktig sen jag började skolan.
Jag har alltid varit mobbad för det (vilket jag nu i efterhand kan se som en bra erfarenhet, eftersom det har lärt mig ett och annat) och har aldrig tyckt om mig själv.
Mellan 1:an och 2:an på gymnasiet dog min mamma, och jag slutade helt att bry mig om mig själv.
Jag kanske hade varit slarvig innan, men då hade jag ändå mamma där som försökte så gott hon kunde att mana på mig. Vi hade dessutom hästar, så lite rörde jag på mig.
Men efter mammas död gick allt bara utför. Inte bara vikt, utan annat också, vilket jag inte behöver ta här (det handlar inte om droger eller alkohol).
Jag hade två otroligt tuffa resterande år på gymnasiet, det hände galet mycket. Jag miste en mamma, en styvmamma och en morfar, blev utslängd från hemmet och bodde hos mormor...

Idag lider jag verkligen i vad jag anser vara ett missbruk. Jag kan bara inte låta bli godis, mat, dricka, chips mer än i korta stötar åt gången. Jag klassar missbruket i samma nivå som rökning eller alkoholism, det är fruktansvärt svårt att sluta.
Man gör en kraftansträngning och börjar gå ut och gå och äta nyttigare, men rätt vad det är så har man en ur-usel dag och ser den där goda drickan stå där, och vips så är det kört, då är man nere i träsket.
Det jag tycker är synd och jobbigt är hur man ser hur folk kollar snett på en, hur man kan höra dom tänka att "hon borde verkligen inte dricka den där drickan eller äta den där bullen", hur de till och med går så långt att låta bli att anställa en, för att de inte TROR att man ska orka med (och ger en inte chansen att prova).
Det är verkligen tufft, och det tär otroligt på en. Till slut orkar man inte mer, utan ger upp och håller med.
Ens självförtroende sjunker i botten. Man känner sig värdelös, oduglig och ful.
Jag har jättesvårt att tro på när folk ger mig komplimanger, jag tror verkligen att de ljuger och säger det för att vara snäll, även om jag vet att de aldrig skulle göra så.
Just nu har jag det jobbigt, för jag har jättesvårt för att visa mina armar, jag skäms otroligt mycket för dem. Vilket gör att jag går med kofta eller tröja över och lider i värmen istället. Jag skulle aldrig drömma om att lägga mig i bikini eller baddräkt på stranden eller på badhuset, jag vill helst inte ens gå i kjol och visa mina ben.
Idag tog jag det där lilla steget och gick ut i linne utan ärmar. Jag kom till busshållplatsen innan jag tog på mig koftan. Det är inte långt, men för mig är det ett jättekliv.
Därför älskar jag tatueringar och piercingar, jag tycker verkligen att det är ett vackert sätt att uttrycka sina känslor på, att få täcka för en bit ful, tjock hud med en vacker tatuering är underbart.

Att komma in på skolan var som en dröm för mig. Mitt självförtroende ökade ganska mycket, jag var ju faktiskt ner och träffade dem, och ändå tyckte de om mig!
Jag känner mig lite orolig för min kondition när vi ska ut och fjällvandra, paddla kanot eller ha idrott, men jag vill inte låta det tynga ner mig, utan känner istället att jag gör mitt bästa, och mer än så kan det inte bli. Jag tror att den skolan är precis den rätta för att bli accepterad som jag är.
Jag har det tufft med mig själv och kämpar varje dag, men det kanske faktiskt sakta går framåt. Jag tar myrkliv mot att bli nöjd och acceptera mig som jag är. Jag tar ett steg framåt och ett bakåt, sedan kanske jag avancerar med två steg framåt men bara ett bakåt. Då har jag kommit någonvart. Så har det blivit med skolan. Två steg framåt, men bara ett bakåt.
Jag känner att det här kan lösa sig, jag kan klara allt bara jag vill. Men det är verkligen tufft ibland.

Mycket snack och lite obegripligt på vissa ställen, men jag kände att jag behövde dela med mig av det här.

Hot hot hot!

Nu är sommaren här med buller och bång!
Nästan 30 grader i skuggan :)
Jag som är lätt frusen av mig tycker att det är skönt, medan Thomas har det lite jobbigare...
Jag känner mig så fräsch! Har färgat håret och köpt Dove Summerglow för ansiktet, så jag är lite brunare :)
Hittade tipset hos Blondinbella, att Summerglow fanns inte bara för hela kroppen utan också i en mildare variant för ansiktet, och den var på extrapris, så den köpte jag.
Tänk vad en ny hårfärg och lite brunhet kan göra mycket!

Micke har varit här över natten och spelat lite. Vid 2 inatt tog vi en natt-promenad bort till Max och käkade lite, sen gick vi hem och fortsatte spela. Vid 5 kom vi i säng. Det är så roligt att ha sådana kvällar/nätter med vänner emellanåt =)
Nu har han dock åkt hem och det blir inte fullt lika sent idag ;)

Nu ska jag mumsa på jordgubbar och mjölk!
Ha en trevlig kväll!

Wohoo, shopping!

Har precis kommit hem från en shopping-runda. Eller ja, var på möte först, en utvärdering från sommarlägret.
Sen gick jag och Håkan ner på stan och kollade på grejor inför hösten.
Hittade ett par kängor, vattentäta med gore tex-membran och som andas, för bara 600:-! Det är snor-billigt för ett par sådana. Är så nöjd! Har även handlat en riktig vattenflaska med hänge, ett bestick-set samt en matkåsa.
Köpte dessutom den andra gula gardinen på Lagerhaus, det fanns bara en kvar :P
Den tog jag fort som attan.

Tja, det var väl bara det jag ville berätta, annars var det inget.
Tjohej!

Sommar?

Man kan nästan tro att det börjar bli sommar, det är varmt ute. Men vädret är lite opålitligt...
Jaja, sitter bara inne ändå, tyvärr. Har inget att göra. Thomas är och jobbar, han kommer dock hem snart.

Fick brev från skolan igår med mer info. Den 17:e augusti börjar jag, den 16:e kan jag hämta nyckeln till rummet. Blir tajt med tid att flytta in saker, men om man kör ett lass ner då den 16:e och hämtar nyckeln är det ju bara att hiva in sakerna så får jag pyssla iordning själv eftersom.
Fick iallafall rummet jag ville ha, så jag är nöjd :)
Fick även en klasslista och en lååång lista över böcker jag behöver köpa tills starten. Är lite nervös för om jag kommer få råd med allt, det är en hel del som behöver betalas. Till CSN, till studieböcker, till fjällvandringssaker, till rummet. Kan bli knivigt.
Fjällvandringen ja! Den sker den andra skolveckan, kommer alltså bara gå en vecka innan vi far iväg.
Vi kommer åka till Valdal i Norge och vandra, kommer vara där från måndag till lördag :D
Kommer bli heltrevligt!
Måste dock köpa in riktiga kängor, en riktig jacka, sovsäck, kåsor, liggunderlag och dylikt...
Skulle även behöva fixa en bärbar dator. Blir dyrt det här. Men det får ordna sig. Huvudsaken är att jag fixar CSN och böckerna, resten får jag låna i värsta fall.

Jag ser iallafall mot det här jättemycket, längtar SÅ tills jag börjar!
Mitt schema ser... hrm, intressant ut. Förstår ingenting alls om jag ska vara ärlig.
Tisdagen den 18:e augusti: Modul 1-2, Info FL, SG, TG, Helklass, LH, Modul 3-4, Inför fjäll alla, Kyrkliga. HB.
?!?!
Det blir nog solklart när jag kommer dit, men just nu känns det lite obegripligt.
Vi jobbar dessutom i studiegrupper samt tvärgrupper. Studiegrupperna är för att man ska kunna reflektera och diskutera i mindre grupper än hela klassen.
Tvärgrupper finns det fyra olika, info, skola, praktik och friluft. De ordnar med information inför intervjuer, kollar upp vad vi ska ha för böcker att läsa, fixar så att alla har praktikplatser samt ordnar för friluftsveckorna.
Jag är med i praktikgruppen, det kommer nog bli skoj :)
Jag läääängtar!

Funderar på om vi ska börja en Viktväktar-diet... Vet inte än. Jag har bara så fruktansvärt dålig fantasi just nu i matväg, vet aldrig vad vi ska äta. På den här dieten står det klart och tydligt dag för dag vad vi ska äta, det vore lättsamt. Alltså, vi kommer bara använda menyn, inte gå med i Viktväktarna, det är en aning för dyrt ;)
Fast ja, vi får se hur pengarna räcker till.

Nu ska jag sluta prata och göra någon nytta här hemma istället ;)
Ha en bra dag!

Tävling



Är med och tävlar, klicka på länken och tävla du också ;)

Midsommar

Det blev en trevlig dag, trots att traditionen inte blev av i år.
Vi klev upp halv tio, gjorde oss iordning och fick skjuts av bror upp till Norra Berget lagomt till stång-resande.
Jättemycket folk, trevlig stämning, goda smakprover och dans, det var väldigt trevligt. Hade varit ännu trevligare om vi hade haft pengar, så vi kunnat köpa med oss rökt fisk och ost med hem, men man får göra det bästa av situationen.
Vi satt ju iallafall inte bara hemma och degade :)
Sedan tog vi en prommis hem och kom hem lagom tills Micke och Jon kom och hälsade på.
Vi började med maten och Jon for hem och åt hos sig medan Micke stannade och åt med oss.
Vi fick ihop ett litet men naggande gott midsommar-middags-bord (dock inte alls särskilt traditionellt) med ägg, sill, isterband, naan-bröd, majskolvar, kyckling, sylta, potatis, gräddfil, lök och potatissallad. Gott var det!
Sedan kom Jon tillbaka igen och efter ett tag for vi för att försöka hitta en trevlig fest.
Vi for först ut på Alnö, men där var det inget drag. Inga man kände och de flesta var redan fulla. Dock var Helena som räddade Thomas morfar när han ramlade ihop på Timrå där! :)
Vi for iallafall vidare till Gökböle där vi hittade en logfest. Även där var alla redan fulla, men det spelades bra musik och det var lite mysigare stämning där (med de som var vakna fortfarande...). Vi kände dock inte att vi ville stanna där speciellt länge, så Micke blev kvar där medan Jon skjutsade hem oss. Vi tog en lov förbi Bandsjön för att se så att allt var lugnt där, Thomas syster var nämligen där och tältade med sina vänner. Där var det hur lugnt som helst, så vi for hem direkt.
Nu sitter vi här och spelar lite. Ska strax hämta jordgubbar och mjölk att natt-snaska på. Det hör midsommar till!
Det hade blivit en trevligare kväll om vi hade känt fler och varit lite tidigare ute, innan alla brann av ;)
Men det var en mysig dag iallafall, jag och Thomas har bara myst med varandra hela dagen.
Hoppas alla andra också har haft det trevligt!

Saknat mig? ;)

Hemma igen efter en låång helg!
Åkte upp i fredags och kom hem igår kväll.
Helgen var... intressant!
Nej då, den var rolig, men galet stressig. Allt som skulle ha behövt varit färdigt innan helgen kanske inte var färdigt, så det blev massor att göra och jag tog på mig mer än jag skulle ha gjort... men det gick det också. Jobbigt var det ibland, men å andra sidan var alla andra stunder helt underbart roliga!
Hade som sagt sommarläger med ca 70 barn i åldern 9-14. Temat var Ansgar och vikingar, så vi fick gå i fina kläder hela helgen, måla runstenar, leka vikingalekar och dansa och sjunga. Det här är nog ett av mina favoritläger på hela året, det är så roligt att ha läger för barn!
En massa ledare frågade om Thomas var fritidsledare, för han hade så god hand med barnen och fick dom att vara med på allt! Så nu tänker han söka in till fritidsledarutbildningen jag ska gå, fast nästa höst då ;)
Han tycker ju verkligen att det är kanonroligt att vara med på sånt här!

Idag far jag till pappa en sväng, ska lämna igen hans bärbara dator. Kommer hem strax efter sju imorgon bitti, det blir tidig morgon ;)
Annars vet jag inte riktigt vad jag ska göra i veckan, Jessica kanske skulle komma in något och hälsa på, det vore roligt!
Till helgen är det midsommar, vi har fortfarande inte bestämt något angående det, får se vad det blir.


(Måste bara säga att vissa så kallade vänner verkligen inte är värda att bli kallade det, det finns inga ord för hur svinigt vissa kan bete sig... Usch för sådana!)


Kan man få byta födelsedag?

Jag vill fylla år i juni eller juli istället för september.. Går det att ordna käre Gud?
Jag vill kunna önska mig tågbiljetter till Visby, vill så gärna gå på medeltidsveckan.
Om man skriver önskelista till tomten på jul, vem skriver man då önskelistan tills man fyller år till?
Fast nu fyller jag ju inte år före, tyvärr, så det går ju inte iallafall...

Jag har hittat gula gardiner! På Lagerhaus. Eller ja, jag har kollat på dem i flera månader, men nu var det rea på dem, 29:-! Fast köpte bara en längd. Den andra får bli, hrm, senare.
Ska verkligen ha ALLT på mitt rum gult i Sigtuna, för att jag älskar gult så mycket, och för att det bara är mitt rum och det får se ut precis som jag vill :)

Har systuga här hemma. Ska ju på sommarläger i helgen där temat är vikingar, eller Ansgar snarare. Så jag sydde en överklänning åt mig själv igår. Den blev inte lika bra som min vision, men bättre än jag trodde att den skulle bli två timmar innan den blev klar... Just nu syr jag på en tunika till Thomas. Klänningen är den på bilden nedan.
Om jag hinner ska jag sy en mössa eller två, det går snabbt, men vill inte gå och lägga mig för sent, vi åker mot Ö-vik 8 imorgon bitti.

   

Var på underbara Marias (hon som var min frisör på bröllopet) student. Hon var så vacker!
Jag fick rysningar (bra sådana) och tårar i ögonen, så många minnen vällde upp från min egen!
Kom fram till att Thomas har gjort den stora bedriften att gå nästan fyra år i gymnasiet utan att ta studenten... Duktigt gjort det. Eller? ;)
På vägen hem mötte vi även Carro och Henrik.

   

Har varit på avslutning på KU ikväll, vi var och grillade i Bandsjön, supermysigt!
Spelade volleyboll, läste, grillade pinnbröd och läste bok. En underbar avslutning!

     
   

Nu måste jag fortsätta sy på tunikan om jag ska hinna klart ikväll, sen ska vi packa och gå och lägga oss.
Ska dessutom försöka hinna lägga mig i badet. Luktar ohyggligt mycket rök och är genomfrusen.
Ha en bra helg, hinner nog inte skriva mer förrän jag kommer hem på måndag.

Utbildning

Tänkte bara skriva vad det är jag kommer gå för utbildning till hösten, ifall folk är nyfikna. Annars får ni veta iallafall ;)

En utbildning för framtiden
Utbildningen är en 2-årig socialpedagogisk fritidsledarutbildning med inriktning på arbete inom Svenska kyrkan och Kommunal sektor. Utifrån folkhögskolans särskilda tradition och förutsättningar är fritidsledarutbildningen jämställd med högskoleutbildning.

Kursen omfattar 80 veckor och kurstiden är 40 veckor/år.

Utbildningen är en Yrkesutbildning som tillsammans med en genomgången Kyrkans Grundkurs efter ansökan kan ge behörighet till profilåret för Församlingspedagoger.

Yrket och utbildningen vilar på fyra pelare:
- Demokratisk grund
- Mänsklig mognad
- Social omvärldsorientering
- Pedagogisk kompetens

Kursform
Undervisningen sker ofta i arbetsgrupper. Där har du som studerande ett stort ansvar får planering och genomförande av studierna. Det gäller allt från kortare grupparbeten till större projektuppgifter. Det här förutsätter mycket egna initiativ och arbetsdisciplin. Självständiga uppgifter som t ex. individuellt skrivna reflektioner i samband med läst kurslitteratur sker kontinuerligt. De skriftliga arbeten som har inlämningskrav (reflektioner, specialarbeten, rapporter) hanteras även via ett internt nätverk relaterat till internet. Allt arbete grupp och individ, sker med lärares insyn och handledning.

Innehåll
Undervisningen är indelad i olika block och teman med inriktning på olika delområden: människan, samhället, barn, ung, kultur, solidaritet, natur, yrkesroll och yrkesområde. Huvudämnen inom varje delområde är: psykologi, pedagogik, sociologi, teologi, administration, samhällskunskap, idrottsmetodik, kommunikationskunskap samt skapande verksamhet.

Enskilt arbete
I årskurs två skriver var och en ett enskilt arbete som motsvarar 5 poäng dvs. 5 veckors arbete. Arbetet skall vara relaterat till yrkesrollen. Tanken bakom det enskilda arbetet är att genomföra ett självständigt arbete, att träna den egna förmågan att beskriva, analysera och utvärdera. Arbetet sker i relation till en handledare.

Friluftsveckor
Varje termin innehåller minst en friluftsvecka.

Höstterminen -sommarfjäll/friluftsvecka
Vårterminen - vinterfjäll, turism och utförsåkning/ kanothajk årskurs 1: turism och utförsåkning
årskurs 2: fjällteknik/lägermetodik

Under solidaritet/diakoniblocket, vart annat år, gör kursen en utlandsresa som bl. a innehåller jämförande studier.De studerande betalar själva lägerveckorna.

Yrket och utbildningen
Fritidsledaryrkets färdighet innefattar analytisk, kommunikativ, administrativ, pedagogisk och kreativ förmåga.

I detta krävs även att fritidsledaren bär ett starkt socialt ansvar och äger social kompetens att utöva det ansvaret.

Utbildningen ska ge kunskaper om samhällets fritidssektor och hur människor använder sin fritid samt kunskaper om sådan fritidsmetodik som krävs i ett föränderligt samhälle. Särskilt gäller det då barns- och ungdomars livsvillkor. Därför ingår ett fördjupat studium av barn- och ungdomskultur. Utbildningen ska klargöra yrkesrollen som ledare i en folkbildningssituation, bl. a genom att bearbeta attityder och värderingar rörande människan, samhället, pedagogik och ledarskap.

Praktik
Utbildningen innehåller 12 veckors praktik. Praktiken är viktig därför att den ger möjlighet att pröva fritidsledarens yrke och arbetsförhållanden. Under praktiktiden skriver varje praktikant en individuell reflekterande praktikrapport med anknytning till praktikplatsen.

Det var fritidsledarutbildningen. Sedan vidare till församlingspedagog är följande:

Församlingspedagogutbildningen

En utbildning för dig som vill arbeta med undervisning och lärande i Svenska kyrkan.

Utbildningens fokus är att rusta de studerande för församlingsarbete. Vi tror att församlingspedagogen i sitt arbete samverkar med andra församlingsanställda och ideella medarbetare och det är då viktigt att kunna leda samtal kring frågor om lärande och växt. Det är därför angeläget att ha ett fungerande språk för sina pedagogiska och didaktiska överväganden.

En församlingspedagog kan arbeta i församlingen med pedagogiska uppgifter bland både barn, konfirmander/ungdom och vuxna, med personal - och ledarutveckling, studie- och utbildningsfrågor, verksamhetsutveckling och informationsarbete.

Detta kräver en genomtänkt pedagogisk grundsyn och ett bearbetat förhållningssätt. Det sker genom lektioner, litteraturstudier, seminarier och en omfattande skrivprocess som syftar till att hålla ihop utbildningens olika delar. Skrivprocessen resulterar i ett pedagogiskt program som beskriver den studerandes förhållningssätt, teoretiska utgångspunkter och praktiska arbetssätt.
Utbildningen sker på folkhögskola vilket innebär att vi har dagar då hela skolan möts för speciella teman eller gemensamma aktiviteter.

Kurstiden omfattar 40 veckor.

Kursform:
Utbildningen sker på helfart under 40 veckor.
I utbildningen ingår flera resor och en retreat.
Varje dag firar vi någon form av andakt/gudstjänst på skolan som de studerande är delansvariga för.
Under läsåret möter vi studerande som går sista året i sin utbildning till diakon, kyrkomusiker eller präst för gemensamma utbildningsdelar. Två veckor under hösten är det "praktik i samverkan" som innebär att små grupper bestående av blivande diakoner, församlingspedagoger, kyrkomusiker och präster är ute i en församling och tillsammans upplever församlingsarbete och samtalar om det ni är med om.
Utbildningen är en folkhögskolekurs, vilket innebär att mycket tid läggs på gemensam bearbetning, samtidigt som varje studerande behöver tid för att läsa och skriva själv, vilket sammantaget betyder att vi möts gemensamt ungefär 3,5 till 4 dagar per vecka.


Församlingspedagogutbildningen


Innehåll:
Utbildningen är uppdelad i fem större block.
1. Människa, omvärld och världsbild
2. VFU (praktik i samverkan tillsammans med blivande diakoner, kyrkomusiker och präster)
3. Pedagogisk grundsyn
4. Församlingspedagogik
5. Yrkesroll och yrkesidentitet (Församlingspedagogens roll)

Kursens upplägg för samman främst teologi, pedagogik och psykologi med inriktning på församlingens pedagogiska behov. Den innehåller också möten med kyrkans andra yrkesprofiler i vissa teoridelar och i församlingspraktik.



Mycket att läsa, men det är vad jag kommer gå och bli :)
Nu vet ni det! Om ni orkade läsa ända hit, så önskar jag er en god natt :)


Minigolf

Tog en runda minigolf i Skönsberg med Persson.
Roligt men kallt! Persson vann, men så spelar han golf också. Lite bättre sikte än oss ;)
Nu ska jag lägga mig i badet och värma mig lite och läsa ut en bok jag lånat.
Sedan får jag se, vi funderar på att sitta uppe hela natten och spela. Kanske blir så, om man orkar :)

Träningsvärk!

Jösses amalia vilken träningsvärk jag har!
Framsidan låren är värst, det är galet. Kan knappt gå i trappor ;P
Men det känns att man gjort något iallafall, det är skönt.

Har varit på konfirmation idag. Det var konfirmanderna som jag åkte till Iona med som konfirmerade sig, det var så fint!
Deras redovisning slutade med att de tillsammans med kören sjöng en Iona-låt, den finaste av alla som vi sjöng när vi var där! Var det någon gång jag nästan började gråta så var det då =)

Sedan gick vi och röstade, så nu har vi det avklarat. Nu kan vi bara ta det lugnt och vila våra värkande leder.
Nu ska vi äta brunch, hann inte äta innan vi gick till kyrkan ;)

Svenska B och Boda Borg.

Sitter på bussen på väg hem från Härnösand.
Har varit på Komvux och gjort muntligt framträdande och avslutat min Svenska B-kurs.
Fick VG i betyg! Satsade på G eftersom det var så kort tid kvar, så är supernöjd. Hade ju trots allt IG innan...

Jag lever på lyckan att jag ska flytta till Sigtuna. Har redan börjat planera hur jag ska inreda mitt rum där nere och vad jag ska ta med mig samt köpa. Självklart kommer allt bli gult, för att jag kan och för att jag inte har någon annan att ta hänsyn till. Jag kan ha mitt rum precis hur gult jag vill! :D

Ikväll far vi på Boda Borg med KU :)
Åker runt sex, sover över där och härjar runt hela dagen imorgon. Ska åka förbi hos Karin ikväll och hämta kameran och min mobilladdare som är där, så jag faktiskt kan använda min alldeles nya mobil igen. Fick den av pappa, använde den en månad eller så, glömde laddaren hos Karin och har fått ha min gamla mobil sen dess.
Dessutom kan Thomas få ta ena mobilen, båda fungerar bättre än hans nuvarande som man inte ens kan scrolla ner på...
Blir nog kvar i Ljungaverk ett par dagar efter Boda Borg imorgon, behöver umgås lite med Karin ett tag. Vi behöver prata och umgås helt enkelt. Får se om jag får tag i tågpengar bara, annars blir det svårt... Äsch, det ordnar sig alltid!

Åh jag är så hungrig nu när all nervositet har släppt (jag AVSKYR verkligen muntliga framträdanden som pesten), ska hem och laga någonting riktigt gott och fira. Kyckling och någonting... hm, kanske den där fyllningen och såsen med soltorkade tomater och svamp som finns på Lillans sida kanske? ;)

Nu ska jag maila lite innan jag anländer i Sundsvall, behöver skicka ut lite information till staben för sommarlägret nästa helg.
Ha en trevlig helg!

Vilken underbar dag!

Jag är så lycklig!
Jag grät när jag öppnat kuvertet (vilket jag hade gjort i vilket fall :P), jag och Thomas bara kramades länge, länge.
Nu känner vi att vårat liv kan börja komma på fötter.
Betalade direkt in anmälningsavgiften och gick och postade bekräftelsebrevet.
Vi gick direkt ner på stan och myste i solen och gick till hamnen och firade med glass och sol.
Jag har dessutom sett två nummer i min platespotting, det är min dag idag :P

Lite jobbigt är det med allt tjofs som flyger i luften. Den enda allergi jag fortfarande har kvar av alla mina miljarder allergier när jag var liten, är en gnutta pollenallergi. Men det är inte så mycket det heller, det finns dom som inte kan gå ut den här tiden på året.
För mig kliar ögonen, näsan kliar, rinner och blir täppt, men det är allt. Inte mycket av något av dom är det heller.

Jag känner mig så lyckligt lottad med allt just nu, jag skiner ikapp med solen!
Klockan 17 ska jag på möte, vi ska ha ombudsträff i Kyrkans Hus inför Stora Årsmötet i Uppsala i augusti, och jag ska hoppa in för Håkan i Östersund imorgon på träffen där, så jag måste ner och få lite mer kött på benen inför den.

Nu ska jag bara njuta av god kall saft och min makes sällskap.
Ha en uuuunderbar dag!

YES!

Jag kom in!
Jag ska bli Sigtuna-bo!
Jag är så glad!

RSS 2.0