Drömmer mig bort....

Jag har många saker jag skulle vilja göra just nu. Men min högsta dröm är att få stå på scenen och spela teater.
Det är nog få saker jag vill mer än det. Den här skolan skulle jag vilja gå på, men jag känner att det är omöjligt.
http://www.calleflygare.se/teaterlinje.html
Varför känner jag så? Man är sitt eget hinder, jag skulle nog klara det om jag verkligen, verkligen satte manken till. Kanske inte just nu, har ju liksom lite annat jag gör just nu. Men vad hindrar mig egentligen om några år? Är det inte pengarna, så känner jag mig för överviktig, eller så känner jag att jag börjar bli för gammal. Va? 23 år...
Jag skäms nästan.

Ja, någon gång kanske... Men just nu ska jag pyssla med alla mina miljoner förtroendeuppdrag inom kyrkan (som jag älskar, icke att förglömma!), gå i skolan, se fram emot sommaren, skriva en bok och bli designer. Det får duga just nu. Teatern får komma sen någon gång...


Latest news...

Jag är så kass på det här. Jag kan bara inte blogga varje dag, mitt liv är inte tillräckligt intressant för det!

Praktiken går som den går, bara en och en halv vecka kvar nu, sen är det fjällen som gäller!
Förra helgen var jag i Uppsala med DS. Skulle lätt kunna flytta till den staden, den är så mysig :)
Såg på teater också, 7:3 Återbesöket. Mycket mycket bra teater! Jag bara älskar teater, skulle se varje dag om det fanns möjlighet.

Igår hyrde vi film och åt tacos med Majja och Hugge. Såg först Paranormal Activity igen, så ruggig film, blev lika rädd den här gången som sist. Sen såg vi I taket lyser stjärnorna. Otroligt jobbigt! Det var så mycket som påminde om mamma, så till slut gick jag ifrån tv:n och satte mig vid datorn, det blev för jobbigt.
Efter det åkte Majja och Hugge hem, men vi fortsatte filmkvällen och såg Die Welle. Intressant och rekommenderad film! Sen såg Thomas Public Enemies och jag småkikade men satt mest och klippte ut mallar och tryckte knappar...

Idag är det en till dag på praktiken, börjar fem. Innan dess ska jag trycka färdigt knapparna.
Ha en bra dag!


Tack till...

Om jag skulle skriva en bok skulle jag vilja börja längst fram med att skriva mina "tack till". De skulle nog se ut såhär.

Tack till:

Mamma

För att du lärde mig sunda värderingar och att man ska ge alla en chans. För att du visade vad det är att vara modig, tapper och stark. För att du var den bästa människan jag någonsin mött och blev min förebild. För att du gav mig de bästa 16 åren i mitt liv.

Pappa

För att du lärde mig rätt och fel. För att du på ett hårt sätt lärde mig ett nytt sätt att leva och tack vare det ledde mig in på rätt väg. För att du alltid varit ärlig och rättfram, på både ont och gott. För att du alltid finns där och ställer upp när det som mest behövs.

Mormor

För att du gick över dina begränsningar och tog mig till dig i min sköraste och svåraste tid i livet. För att du varit snäll, rättvis och en god förebild. Du är otrolig.

Charm Dream Team

För att ni lärde mig vad vänskap verkligen är och gav mig en härlig gymnasietid, trots allt jobbigt. För att ni fick mig att börja leva och utvecklas som människa. För att ni alltid fanns där och lyssnade och stöttade.

Thomas

Min bästa. För att du alltid, alltid finns där och lyssnar och stöttar. För att du står ut med alla mina otyg och impulsiva infall. För att du lärt mig vad äkta kärlek är och gett mig av det villkorslöst. För att vi alltid skrattar och för att vi vill göra allt tillsammans. Min pingvin, du och jag för alltid. Jag älskar dig.

alla er:

som gjort mitt liv svårt och jobbigt. Ni som uttalade sig nedlåtande om mig, min personlighet, mitt utseende, mitt sätt att vara. För att ni har hjälpt mig att utvecklas till den jag vill vara. Tack för att ni tydligt har visat hur jag inte vill vara. För att ni varit dåliga och jag blivit bra.


Surdegsbröd och knappar.

Har efter cirka sex dygn äntligen fått fram ett surdegsbröd! Tror faktiskt att jag lyckades, är så less på att hålla på med det att jag inte tagit mig för att smaka på det än, mer än en smula, och jag kände igen smaken och det växte inte i munnen på mig, så ja, kanske! Det ser iallafall okej ut :)
 


Maria var här för en stund sen med papper och tillbehör till knappar, så när Erik kommer hit med knappmaskinen ska jag börja göra knappar. Måste bara klippa ut alla rundlar först. Ni förstår kanske inte vad jag pratar om, men jag ska knäppa kort på det och visa er sen ;)

Slocknade verkligen igår, var så otroligt trött! Det var så skönt att sova ut, så man är utvilad och pigg till praktiken imorgon (är ledig idag). Har precis kollat på filmen Paranormal Activity, så GALET läskig! Satt och tittade bort större delen av filmen. Det gjorde inte saken bättre att vi har surroundljud... Är glad att jag såg den på dagen och inte på kvällen. Inte för att det gjorde någon skillnad, kommer ändå sova med lamporna tända inatt..

Hur som helst, hoppas ni får en fortsatt bra dag!


Jag vill...

Jag vill ha barn. Jag vill bli rik. Jag vill bli berömd. Jag vill tycka om mig själv. Jag vill vara driftig. Jag vill vara tålmodig. Jag vill ge alla en chans. Jag vill vara en miljöhjälte. Jag vill vara volontär. Jag vill ha ett stort hus. Jag vill ha middagsbjudningar. Jag vill ge mer av mig själv. Jag vill resa jorden runt. Jag vill åka till Las Vegas. Jag vill visa Thomas alla platser jag älskar. Jag vill bli en bra fritidsledare. Jag vill spela teater. Jag vill sjunga duett på en scen. Jag vill vara modig. Jag vill våga testa nya saker. Jag vill tågluffa. Jag vill ha ett körkort. Jag vill inte längre skämmas för mig själv. Jag vill vara mer social. Jag vill doktorera inom ett ämne. Jag vill bli labbtekniker. Jag vill vara allmänbildad. Jag vill vara trygg. Jag vill höra hemma. Jag vill bo utomlands.


Måndag och praktikstart.

Lördagen gick okej, Timrå HC vann inte, men gjorde en bra första- och andraperiod. Jag skötte det mesta med klockan och fyllde i statistik i ett iskallt speakerbås. Gissa om det var skönt att ta ett bad när jag kom hem...

Igår var en lugn dag, gjorde verkligen ingenting. Bara tog det lugnt, satt vid datorn, kollade på tv och kopplade av.
Idag började allvaret igen.
Började praktiken på Domsaga idag. Vill inte gå in på detaljer, men dagen har varit intressant... I vår praktikrapport denna gång ska vi skriva om två dilemman, jag har redan mina klara. Det är bra!

Kunde inte somna inatt, låg bara och tänkte och tänkte... Runt tio gick vi och la oss, sista gången jag kollade på klockan var den halv fem. Förstår inte varför, hade inte powernappat på dagen så att det störde. Bara konstigt.
Fick ner en massa tankar på papper iallafall, sådant som jag på kvällarna tänker, filosoferar och oroar mig för. Ska sortera tankarna och kanske dela med mig av dem senare. Jag skulle vilja skriva en bok. Vet inte direkt vad den ska handla om, jag vet bara att jag vill göra det, och jag tror att den skulle komma av sig självt om jag bara började. Kanske en dag. Jag vill dock börja i bakvänd ordning, vill börja med mina Tack till även om man vanligtvis brukar avsluta med det.

Har hållit på med en surdeg och gjort surdegsbröd nu i fem dygn, nu är det dags för klimax, att sätta in den i ugnen. Lär ju bli antiklimax när den kommer ut, jag har inga höga förhoppningar...
Är iallafall ledig imorgon, ska bara ta det lugnt och skönt, är så otroligt trött. Kanske några tankar kommer upp...


Yahooo!

Är på så galet bra humör nu! Ska till Uppsala nästa helg på DS-möte, och då ska Zandra och Jenny (två vänner från skolan) komma till Uppsala så vi får träffas och umgås lite! Åh vad jag längtar! Har sådan skolabstinens så jag får knoster, så det här kommer få mig att bli lite gladare tills det är dags att åka ner igen :)

Nu ska jag hoppa in i duschen, sedan ska jag följa med Thomas på hans hockeymatch. Ska vara materialare och fylla på vattenflaskor och allt vad som nu behövs, och eventuellt vara sekreterare om det behövs...

Ha en strålande dag!


Fredagsmys?

Idag är jag så där otroligt uttråkad igen. Funderar på att gå ner och hyra en film eller två och ha en filmnatt, snart börjar praktiken och då går inte det längre. Men ja, vi får se hur det blir.

Jag har kommit på att jag tror att jag är en aaaaning allergisk mot kiwi... Det börjar klia på tungan och lite runt munnen och svider lite i gommen när jag äter, men inte alls mycket, och kiwi är ju så gott så jag äter ändå ;)
Det är konstigt det där, när jag var liten var jag allergisk mot så mycket. Pälsdjur, citrusfrukter, pollen, heltäckningsmattor... Nu har jag inga allergier kvar. Utom en släng av pollen om den blir för mycket, och nu tydligen lite kiwi. Jag skattar mig lycklig för det, för det finns så många som har riktigt jobbiga allergier eller som utvecklar nya allt eftersom.

Nej men lite film var det väl dags för va?28 dagar kvar.... ♥


Nytt år, nya möjligheter.

Längesen sist nu, jag tänker jämt att jag ska bli bättre på att skriva, men det blir aldrig så...
Nyår var härligt, var på fest i SOK-stugan i Timrå. Härlig stämning! Händelserik kväll, men den roligaste jag haft på länge :)
Pappa den lyckosten har varit i Portugal, är så avis. Kommer väl dit någon gång vi också, man blir bara lite extra avundsjuk nu när det är kallt och mörkt.

Nytt år... Har en del nyårslöften som jag dock inte tänker nämna här av förklarliga skäl. Kommer dock försöka vara snällare med mig själv (metoder förtäljer inte historien), och så ska jag och Thomas försöka göra det här till vårt vändningsår, försöka komma på fötter igen.
Vi diskuterar ofta framtiden nuförtiden. Vi kan ligga timtals i sängen och bara prata. Vi kommer oftast fram till samma saker varenda gång, men ju mer vi pratar om det, desto mer genomförbart och motiverande känns det. Vi är på samma nivå, hela vägen igenom och det känns skönt. Vi vet vad vi vill. Sedan önskar man ju att tiden kunde gå fortare, skulle vilja skippa ett och ett halvt år eller så just nu...

Känner mig lite nere nu så här på vinterhalvåret, precis som jag alltid brukar göra. Allt känns lite extra hopplöst då. Jag längtar som en galning ner till skolan igen, men har en månads praktik framför mig innan jag återvänder till Sigtuna... Praktiken börjar för övrigt på måndag, och jag ska vara på Domsaga här i stan. Säger inte att det inte kommer bli roligt, jag bara saknar mina vänner och allt roligt vi gör!
Dessutom känns det just nu som att jag tagit på mig en aaaaning för mycket med DS, Valberedningen, skola, praktik, läxor, andra styrelseuppdrag, hockeyföreningen och andra uppdrag. Det löser sig alltid i slutändan, och jag älskar alla uppdrag, det är bara nu när det hopar upp sig lite som det blir jobbigt.

Nu har jag klagat färdigt! Som tur är har jag världens bästa man som lyssnar, diskuterar och stöttar hela vägen igenom och jag älskar honom av hela mitt hjärta för det!
Jag får dessutom se det så, att jag får vara hemma med honom och våra katter och bara njuta av tiden tillsammans innan jag far ner till skolan igen och vi ses en gång i månaden. Jag har tur, jag får inte glömma det!

Nu ska jag byta design på bloggen, den här är för mörk den här tiden på året.
Någon som är duktig på att göra om en blogg-design? Säg gärna till, skulle väldigt gärna vilja ha hjälp :)

(By the way, inatt klockan 2 fick jag för mig att jag ville lära upp min spanska igen, så jag tog hem en spanska-kurs till datorn, så nu sitter jag och Thomas och lär oss :P Förberedelse för framtida resor måntro? ;))


RSS 2.0