Header

Hittade en spännande funktion på nätet, där ett nytt bibelord dyker upp varje dag. Jag har lagt den i min header, så får den ligga där på prov ett tag och se om det funkar som jag vill =)

NU ska jag sova. Snart...


Det är nära nu...

Även denna vecka har varit underbar! Har en präst här som är helt fantastisk och som sätter alla ens tankegångar i rullning, på gott och ont. Han pratade förra veckan om drömmar, vilket har gjort att jag har börjat fundera mer och mer på det jag drömmer. Efter en jobbig dröm igår natt vaknade jag fyra på morgonen och kunde inte somna om, vilket tillsammans med en mage som rasade gjorde att jag stannade hemma igår. Men idag är jag mycket piggare! Idag har konfirmanderna utövat vigsel i kyrkan mellan varandra samt satt ihop en mässa, de är så duktiga!
Imorgon natt, eller snarare fredag morgon, kvart över fyra avgår bussen från församlingshemmet mot Arlanda. Detta betyder att jag måste kliva upp senast halv tre och gå härifrån vid tre. Det blir en trött natt! Sedan går flyget mot Rumänien halv tio. Det ska bli en väldigt spännande resa! Har satt ihop ett bilbingo att ha med oss på färden, för att ha något roligt att göra :P

Nu ska jag nog ta och sova så jag kommer upp imorgon. Godnatt!


Midsommar =)

Har haft en underbar midsommarhelg med Thomas!
Han kom ner i fredags, sedan gick vi hem till Qla och Majlinda och hade det trevligt hela kvällen (och mycket tok för oss!). Resten av helgen myste vi omkring i Leksand och kikade var vi skulle vilja bo och pratade framtid ♥
Han åkte hem igår och idag har jobbet fortsatt. Har jag sagt att jag älskar mitt jobb? ;)

Vi har precis bokat biljetter till Visby!!! Ska dit på medeltidsmarknaden för första gången och härja med pirater och annat tok och bara ha roligt med våra vänner, det ska bli så jäkla kul! Bor så billigt som möjligt och har delat upp saker att betala på den här månaden och nästa så vi har råd. Vi gör så gott vi kan med de pengar vi har, resan dit är iallafall bokad nu! Jag LÄNGTAR!

Den här veckan har vi mycket förberedelser inför nästa vecka, på fredag åker vi till Ghimers i Rumänien med våra konfirmander =)


Härliga sommar!

Sitter i Leksand i "mitt" härbre med dörren öppen och njuter av musik och fågelsång. Solen skiner och allt känns underbart =) Är så glad att ha internet igen, tänk vad tråkigt man kan ha det utan... Inte för att jag inte klarar mig, utan för att det är så mycket roligare med det ;)
Har varit här sen i fredags och jobbat sen söndags, och jag måste bara säga att det är bland det bästa jag gjort! Jag verkligen njuter av allt, konfirmanderna är underbara och naturen här är sanslöst vacker! Går till och från jobbet varje dag, det tar 40 minuter åt varje håll, och vägen dit är så underbar att gå att det känns som det tar en kvart. Tänkte lägga upp bilder, ska bara lägga ut några utdrag ur min dagbok som jag skriver.

Dag 2

Bröllopet förresten, vad underbart det var! Det var synd att det inte blev något ”you may now kiss the bride”, men kyssen kom ju ändå två gånger senare =) Grät en liten skvätt när Daniel grät, jag är ju så sentimental och klarar inte av att se män gråta!
Idag kände jag mig nyttig, jag fick hjälpa Qla att lägga takplattor samt bära en garderob, det är skönt när man kan hjälpa till =)
Härbret har jag precis kommit till, det är otroligt mysigt! Ingen toalett och dusch dock, det bekymrar mig en aning, men det löser sig nog! 
Fick jordgubbar av ”hyresvärden” innan jag gick och la mig, så snällt! Har gjort iordning lite här inne och packat upp saker och så. Det är så mysigt här! Dom har hönor och en tupp som strövar fritt på gården :P

Dag 3

Det har precis infunnit sig en ro i mig. Jag har precis tvättat så mycket jag kunde av håret i en kastrull med iskallt vatten. Ville inte gå in såhär sent och fråga om jag fick låna duschen, så jag tog till en provisorisk lösning. Och det funkade! Och jag började tänka på hur många som har det såhär, fast till och med sämre, varje dag. Som aldrig har varmt vatten, som aldrig har dusch, som aldrig har frys och som inte har saker att fylla en kyl och frys med. Jag har det bättre än många, och jag ska försöka tänka en extra gång innan jag gnäller om det verkligen är värt att gnälla över.

Dag 4

Idag känner jag mig inspirerad! Jag vet inte ännu till vad, har inte så många möjligheter att utöva min inspiration på, men förhoppningsvis hittar jag ett sätt! Solen skiner och jag tackar Gud för allt vackert jag får se. Naturen här nere är oslagbar! På vägen hem bara gick jag och njöt av Siljan som vackert glittrade, solen som sken och värmde, alla fåglar som sjöng, alla dofter av gräs och blommor, alla trevliga människor, de tre söta hundvalparna jag såg när jag åt. Allt bara mixar ihop sig till en överväldigande upplevelse. Det känns som ett hån att sätta sig i härbret och bara sitta inne och inte göra något annat än att spela Harpan och dricka jordgubbs-Loka. Men att uppleva allt det här själv, utan att dela det med någon, utan någon att visa det för, drar ner det hela lite. Tillräckligt för en nivå där sitta inne, ensam, i ett härbre väger tyngre. Då får det väl vara så. Jag har fortfarande fönster som visar mig solen och det gröna, och öppna ger de mig även fågelsången och humlebrummandet. En sval bris stryker då och då mot mitt ansikte, det är inte så pjåkigt inomhus ändå.

Dag 5

Idag har varit en kanondag med konfirmanderna! De är fantastiska alla sex och vi har haft en jättemysig dag med pyssel och människorvärdesamtal. Mycket givande! Det känns som att vi har kommit varandra mycket närmare på bara en dag =)
Vädret är lika vackert som tidigare, det är en gåva att få vara här och uppleva det. Tog även med mig kameran idag och knäppte kort. Idag kom även mitt internet, men hade inte passet med mig, så jag får hämta ut det imorgon istället. Jag klarar mig nog med Harpan en dag till ;)




















Mer bilder på hur jag bor kommer en annan dag när jag städat lite mer i härbret. Men det ligger iallafall alldeles i vänsterkant på det sista kortet. Inte huset man ser, men alldeles bredvid det ;)


Libanesiskt!

Eftersom det är vår sista kväll ikväll på en månad, så slog vi på stort och köpte hem ingredienser och gjorde en libanesisk buffé till middag. Massor av god mat! Fetaostrullar, lammfärspiroger, spenat- och mozzarellapiroger, libanesisk sallad, tzatziki, yoghurtröra, potatis kryddad med vitlök och koriander, kycklingröra med tahini, stekt halloumi, två sorters bröd, ja det var en hel del. Väldigt gott, det var helt klart värt de fem timmarna jag stod i köket ;)
Skulle fritera bröd själv i kastrull. Självklart hade jag så mycket på gång att jag inte höll koll på det riktigt så det blev för varmt. Det tog eld en sväng, men det var bara på med ett lock så löste sig resten.

Resten av kvällen står det packning, knapp-görande och klippa Thomas på agendan. Sedan kanske jag kan gå och lägga mig ;)


Trött dag...

Har mest legat på soffan och läst och sovit idag. Kände mig lite slö imorse och det kändes som att jag höll på att få feber, men lite sömn löste det och nu är jag jättepigg!
Styrketränar såhär på kvällen, har hållit på till och från ett par timmar nu (träna en kvart-tjugo minuter, vila en stund, köra igen, vila en stund och så vidare..). Lyssnar på så bra musik så jag blir så pepp! =) Tränar bara armar, jag vill bli av med gäddhänget nu, det är på tiden ;)

Nu ska jag träna lite mer och sen äta jordgubbar och läsa ut boken jag läser i väntan på att Thomas slutar jobba!
Ha en mysig kväll och ta hand om varandra ♥


Nystart!

Igår tog jag ett beslut. Det kommer påverka mig positivt och jag känner mig nyfödd idag!
Jag känner mig glad och stark nu, och jag tror på mig själv. Och när jag inte gör det finns Thomas där och stöttar mig =)
Jag vill inte berätta om det än, men när jag ser att det går som jag vill kommer jag säga vad det handlar om. Tills dess kämpar och njuter jag!

Jag har en sådan vilja idag och känner mig produktiv. Har varit och handlat och ska äta frukost nu, sedan ska jag sätta mig och trycka en sjuhelsikes massa knappar ;)


Ha en underbar dag!


Sommarlov.

Skolan är slut för i år och jag är hemma i Sundsvall. Trött, glad, ledsen, fundersam, nyfiken, längtande, nervös. Många känslor. Det har hänt mycket de senaste veckorna. Jag tar en dag i taget...

På fredag åker jag till Leksand igen och jobbar en månad. Det är något jag iallafall ser fram emot =)

Nu ska vi ut och ta en promenad, behöver rensa tankarna lite.


Kram till er alla!


RSS 2.0