Massor av roliga saker...

Åh har spelat rollspel ikväll, det var så längesen! Otroligt roligt, jag har saknat det!

På torsdag åker jag på Camelot, sedan åker jag direkt därifrån på måndagen till Skottland, Iona igen. Stannar där en vecka, kommer hem, sedan går det mindre än en månad så ska jag och två tjejer i klassen på en dygnskryssning till Åbo som vi just bokat. Sedan i juni så börjar min sommarpraktik! Bara bra saker att se fram emot :)

Puss min älskade pappa! <3


Tillägg...

Vill bara tillägga den låt som fick mig att inse att jag är på rätt spår och som nu betyder extremt mycket för mig!


Äntligen vet jag.

Var på PKV (parallell kursverksamhet) igår i Västerås. Vi hade stiftskonfirmanddag där det kom runt tusen konfirmander med ledare. Vi hade gudstjänst i domkyrkan, som vi fyllde upp, vi såg Puss och Snusk med teatergruppen Ung utan Pung, så galet roligt! Vi åt tacobuffé och hade disco. Dagen var heeeelt fantastisk! Dessutom fick jag i kyrkan en aha-upplevelse när de spelade första låten. Jag har tvivlat några veckor nu på om jag är på rätt plats, om jag verkligen ska bli fritidsledare och börjat kolla runt efter andra utbildningar, men igår sa Gud åt mig att jag var på rätt plats och spår. Jag är helt säker nu och tvivlar inte längre. Det är så skönt! Fånigt kanske vissa tycker, men jag är säker. Jag vet, och det är ju huvudsaken! Helt plötsligt fick jag tillbaka min motivation och glädje, och jag kände hur hela jag strålade under resten av dagen!
Det verkar dessutom som att jag har sommarjobb (praktik med för mig helt okej praktiklön!) hela sommaren, inte bara de första fyra veckorna som jag redan hade fått tilldelade. Här har jag typ aldrig jobbat under sommaren i hela mitt liv, och nu så läggs jobben i mina händer, vilken känsla! Är så glad att jag valde att läsa för Västerås stift, de är helt enkelt grymma på att ta hand om sina fritidsledare/församlingspedagoger!

På vägen hem däremot hände en väldigt obehaglig sak, och jag är fortfarande inte helt återställd efter upplevelsen... Vi åkte hem från Västerås vid tolvtiden, och när vi har ett par mil kvar kommer vi i ganska hög fart mot en kurva. Vi ser att det kommer bilar runt kurvan, så vår förare börjar bromsa in (vi kör i ganska hög fart). Då märker han att det är jättehalt på vägen, vi tappar fästet och glider över mot andra körfältet, glider där en bra bit och krockar nästan nästan med bilarna vi möter innan vi i sista sekund får fäste igen och lyckas väja undan. Till detta hör att jag är väldigt väldigt åkrädd, så det här var otroligt jobbigt för mig. Jag kommer hem, går in på rummet, Thomas kommer in och det bara brister för mig, så jag skakar och gråter hejdlöst. Nu känns det okej igen, men jag vill inte gärna sätta mig i en bil igen... Man ska ju dock utmana sina rädslor, så jag måste, annars kommer jag aldrig våga åka bil igen. Synd att det skulle behöva bli ett sådant avslut på en så bra dag.

Idag sitter jag inlåst på mitt rum och vägrar gå ut. Jag är med i en lek som vi fritidsledare leker utanför skolan, nämligen Röda Vita rosen. Det går ut på att det finns två lag, röda rosen och vita rosen, där ena laget gömmer en stormumrik (en täljd trägubbe) för det andra, och så är det upp till dem att få ur ledtrådar ur motståndarna för att kunna hitta den. Förra veckan var det vi som letade när de andra hade gömt, nu har vi dock hittat den och gömt om den och precis släppt vår första ledtråd, så nu gäller det att hålla sig inlåst. Man får alltså använda vilka medel som helst som inte innebär fysisk smärta eller spelande på fobier (som vi har meddelat innan). Jag var bland annat med förra veckan och plågade en motståndare lite med is och varmt vatten, mycket roligt ;)
Hur som helst, jag gömmer mig undan det andra laget nu och tar tillfället i akt och pluggar lite och äter nybakta bullar. Eller snart åtminstone ;)

Hoppas ni haft en bra helg! Kramar

Mars.

Jag har inte så mycket att skriva här längre. Jag har börjat på en ny blogg, låst, där jag skriver det jag verkligen känner och hur jag egentligen mår, och just nu är jag inte redo att dela med mig av den. Men det förklarar lite varför jag inte skriver här så mycket.

Har varit hemma i Sundsvall senaste veckan och vilat upp mig från skola och allt runtomkring. Välbehövligt, och jag kom tillbaka till skolan igår piggare och gladare än på väldigt länge!

Nu sitter jag och ska plugga lite teologi, har en del att läsa tills på torsdag!

Frid!


Älskar mitt hem.

Det är så skönt att vara hemma! Behöver verkligen den här veckan.
Vaknade imorse med en arm runt mig och två underbara katter i sängen, oslagbart uppvaknande!
Vi tänker ta vara på den här veckan, sen ses vi nog inte på över fyra veckor =/


Vårväder

Vilket väder det har varit de senaste dagarna! Strålande sol, smältande snö och torr asfalt. Man kan ju nästan tro att det är vår! Hoppas dock inte för mycket, rätt vad det är så börjar det snöa igen, det är ju trots allt bara i början av mars...

Om ungefär tre veckor far jag på Camelot påskläger! Längtar så mycket! Och om mindre än en månad far jag ÄNTLIGEN tillbaka till älskade Skottland och Iona! Kommer bli så underbart, en av mina favoritplatser på jorden som jag får möjlighet att besöka igen.

Nu ska jag strax dra iväg och basta :)

Ha en bra kväll!

Goalball

Jag orkar inte uppdatera om allt som hänt sen sist. Nu tar vi nutiden och blickar därefter framåt ;)

Har idag haft idrottsmetodik hela dagen, faktiskt jätteroligt! Vi började med handboll, där jag för första gången lyckades börja blöda näsblod av att jag fick en boll på näsan. Men en tuss i näsan, sen var det bara att köra igen ;)

Sedan kom vi till min nya sport! Har äntligen, efter 23 år, hittat MIN sport! Den heter goalball och tillhör paralympics, alltså sport för funktionsnedsatta personer. Så otroligt rolig sport! Man har ögonbindlar och ska under komplett tystnad skjuta en boll med en pingla i och göra mål på motståndarna. Lite svårt att förklara, så skickar med ett klipp!

Ska strax gå och göra pannkaka, sen ska jag bara spela spel ikväll tror jag. Läsa lite ur Bibeln också, ska läsa de fem moseböckerna tills nästa vecka och analysera dem, så jag har det jag gör! Ha det så bra så länge så får vi se när jag hör av mig igen ;)

 


RSS 2.0