Parlamentet och skolor

Igår var vi ett gäng som åkte in till Stockholm och tittade på inspelningen till Parlamentet. Det var så vansinnigt roligt! Det här ska verkligen göras varje fredag! Tänker varken avslöja vilka som var med eller vilka som vann, ni får kolla på söndag helt enkelt ;) Har ni tur ser ni mig i rutan dessutom (vilket borde synas eftersom vi satt i mitten näst längst fram, dessutom är publiken inte så stor..).

Har fått sova jättebra inatt, jag vaknade inte före åtta och hade ingen hosta alls inatt, jätteskönt, så jag känner mig helt utvilad :)

Är väldigt sugen på att fortsätta plugga efter den här utbildningen, jag skulle vilja skaffa en inriktning för min framtida yrkesroll. Jag skulle till exempel vilja ha hantverkskonfirmander, teaterkonfirmander, keramikkonfirmander eller liknande. Jag skulle väldigt gärna vilja hamna på Gotland ett år, och då lockar den här utbildningen.
Den som lockar mest ligger dock betydligt närmare hem. Jag är extremt sugen på kursen, men inte lika sugen på var den ligger någonstans. Jag vill ännu längre söderut i landet. Men hellre att jag gör det jag vill än att jag låter bli ;) Den ser iallafall ut såhär.
Sedan har jag ju länge funderat på keramikkurs i Leksand, men det väger inte riktigt lika tungt längre...
Dessutom finns det en grundkurs i teater i Östergötland som senare kan byggas vidare till en teaterpedagogutbildning, men det får nog bli senare i livet. Teckenspråkstolk snurrar också runt i mitt huvud, men det är inte heller så aktuellt för tillfället.
Många tankar, stor beslutsångest! Tur att jag inte behöver bestämma mig på en gång ;) Jag söker flera till våren och får se var jag kommer in och bestämmer mig då!


Sjukling =(

Har gått och dragit på mig en smådryg förkylning. Trodde att jag skulle klara mig med en halvkrasslig hals, men det räckte uppenbarligen inte...
Igår var jag med om det otäckaste jag någonsin varit med om. Jag låg och tittade på ett program på datorn när jag får ett hostanfall. Det känns som att jag ska kräkas så jag rusar till toaletten. Jag upptäcker väldigt snart att jag inte kan andas in, och får därför ingen luft. Jag försöker allt jag kan, men det går verkligen inte att andas. Jag ser mig själv i spegeln och ser att jag blir rödare och rödare och tårarna tränger fram i ögonen. Jag får panik och vet inte vad jag ska göra och till slut börjar det svartna för ögonen. Jag svimmar aldrig, för jag hamnar aldrig på golvet, men någonstans där får jag in lite luft igen och får igång andningen sakta men säkert. Det var helt fruktansvärt och jag har aldrig känt mig så övertygad om att jag ska dö. Jag var helt säker på att det skulle ta slut där och då. Min rumskamrat var inte hemma heller så jag trodde att jag skulle hittas försent. Sen satt jag och skakade i flera timmar efteråt. Jag fick en liten röd flagg på facebook precis när det började, och när jag sansat mig lite och gick tillbaka till datorn såg jag att det hade gått sex minuter(!). Det kändes som trettio sekunder men höll uppenbarligen på betydligt längre än så. Så inatt har jag inte sovit så mycket i rädslan att det ska hända igen, och idag har jag tackat Gud för att jag lever två gånger. Jag hoppas att jag aldrig någonsin behöver uppleva det igen, jag var så jäkla rädd! Och jag hoppas att den dag jag dör, behöver jag inte kvävas till döds...

Ja, till lite roligare saker. Kryssning! Jag har världens underbaraste vänner. Jag blir bjuden på kryssningen av de andra som följer med som födelsedagspresent! Vi är ett (rätt udda) gäng på åtta pers som drar iväg på tisdag för att bara ha roligt! Jag längtar så otroooooligt mycket!

Imorgon ska jag även på inspelning till Parlamentet, det kommer bli helt sinnesjukt roligt, och det spelas in varje fredag, så jag ska göra det till en tradition att åka på det varje fredag :) Det kostar bara 40 kronor, så det är lätt värt det!

Tänkte åka hem i helgen, men jag är ju som sagt sjuk, dessutom kostar det en hel del pengar, och så är de flesta som jag vill träffa inte hemma, så jag tar det en annan helg.

Ha en trevlig helg!


Tvärvändning

Det är galet hur snabbt livet kan vända, på en kväll kan det plötsligt inte vara lika roligt längre. Incidenter har precis gjort att saker inte är så rosamolniga som de varit. Det är ingen katastrof, men det gör att livet är lite gråare och lite tråkigare. Men men, jag hittar väl snart nya glädjeämnen att fylla tillvaron med.


Ljuvliga helg

Det är fasligt vad veckorna går fort här i Sigtuna, nu är det helg redan!
Tänkte festa igår, men det blev hockey och öl, sen gick vi alla och la oss tidigt. Älskade Timrå vann, och min kära klasskamrat som håller på Frölunda gick efter första perioden ;) Har en till  i klassen som håller på Frölunda, gissa om jag ska ha på mig min Timrå-halsduk på måndag...

Idag är det en soft dag, vaknade mycket tidigare än önskat, före åtta var jag klarvaken. Men jag känner mig utvilad, så det behövs inte klagas på. Hittills har jag tvättat en maskin och hängt nere på dagis (korridoren) och druckit kaffe, ätit bullar och snackat födelsedagsfest. Nu tvättar jag lite till, och om en stund drar vi in ett gäng till Stockholm för att rösta. Ikväll blir det garanterat party och imorgon är det valvaka.

Nästa helg åker jag till Sundsvall för att träffa folk och hämta lite saker, de som vill får gärna komma förbi på en fika :)

Får se om det blir någon kryssning, det är rätt tight med pengar den här månaden, så pappa, om du ser det här så önskar jag mig bara pengar i födelsedagspresent ;) ;)

Hoppas er helg är bra och fortsätter vara det!


Nystart

De senaste veckorna har varit ganska turbulenta, men jag börjar komma ur det nu och mår riktigt riktigt bra för tillfället!
Jag och Thomas har bestämt oss för att skiljas, vilket är jobbigt men samtidigt skönt. Vi är helt överens och han är min bästa vän, vi hoppas att vi ska kunna umgås som bästa vänner framöver. Risken är att vi skulle ha skiljts som ovänner om vi hade fortsatt leva med varandra och det vill ingen av oss, så vi känner att vi har gjort helt rätt beslut, och vi mår båda jättebra!

Skolan går bra, den här veckan har vi varit i Dalarnas skogar och friluftat oss lite, mycket trevligt! Min studiegrupp bodde i en timmerkoja alldeles vid en sjö, vansinnigt vacker utsikt! Satt på kvällarna vid sjön och tittade på solnedgången samtidigt som några fladdermöss flög över vattnet, helt oslagbart. Sjön mynnade även ut i en bäck som rann alldeles bredvid kojan, och över den gick det en liten bro. Där satt jag ofta och spelade flöjt, sjöng och bara njöt. Väldigt avkopplande och jag tror att det hjälpte mig en del med att komma till insikt med saker och må bättre!

Jag har dessutom hittat ett "gäng" som jag har börjat umgås med en hel del. Det är en kille som är i samma studiegrupp som mig, samt tre killar som går på grundkursen. Vi umgås varje kväll och festar en hel del tillsammans. Vi har jätteroligt och det händer en massa galna saker när vi är tillsammans ;)

Den 28:e då jag fyller år har vi bestämt oss för att åka på en dygnskryssning till Åbo, allt kan hända :P Det kommer bli galet roligt och jag ser verkligen fram emot det!

Nu är det over and out, och jag tror inte att jag kommer skriva här speciellt ofta, men då och då kanske jag uppdaterar er lite om livet =)


RSS 2.0