Drömmer mig bort...

...i alla nätbutikers fina kläder. Ju närmare hösten vi kommer, desto mer sugen blir jag på fina höstkläder och skor. Jag har bara sommarkläder som jag faktiskt kan ha just nu, och än så länge går det bra, men det blir kallare och kallare. Dessvärre finns verkligen inte ekonomin till att köpa en strumpa ens, så jag får hoppas att jag fortsätter ha det varmt ett tag till... Drömma kan man ju få göra iallafall, en dag vänder det och då ska jag köpa det jag önskar mig!
Skor från www.dinsko.se, kläder från www.lindex.se
Mysiga koftor och fina skor skulle inte sitta fel!

Finbesök

Majja kom på besök idag, så nu står en ananaspaj i ugnen så blir det go'fika snart :)
Igår hämtade jag ut bilbarnstolen, så nu står den hemma och är redo! Den är jättefin, kanske liiiite tung, men det är inget som är något problem :)

Ärendemåndag och föräldrakurs

Det blev en hel del uträttat igår. Var först upp till barnmorskan och hämtade en remiss, sedan till Timråbo och bytte ut nycklar, de var här och bytte cylinder förra veckan och jag råkade lämna in fel nyckel. Efter det tog jag bussen in till sjukhuset, hämtade ut en ny uppdaterad patientbricka, tog blodprov och köpte småflaskor på Apoteket. Ska fylla dem med shampoo, balsam och tvål och lägga i mammaväskan så behöver jag inte ta med mig så stora flaskor. Därefter åkte jag hem igen, handlade, gjorde lunch för att klockan två gå till barnmorskan igen för en kontroll. Han växer som han ska, mina värden ser bra ut och han är nääästan fixerad. Han var lite svår att få hjärtljud ifrån dock, han sparkade och rörde sig och vägrade ligga still ;)
Mammaväskan är packad nu så långt det går (vissa saker använder jag ju fram tills det är dags), och vi har lagt madrassen i spjälsängen så den får ligga till sig samt knytit fast spjälskyddet. OCH ställt in spjälsängen i sovrummet. Vi är så redo för dig lilla vän, du får gärna komma ut nu!
Idag ska jag på föräldrakurs för första gången. Har inte haft möjlighet hittills med tanke på allt flyttande och så, så nu får vi se hur många jag hinner gå på innan han kommer ut. Den sista delen är den 22:a, och han är beräknad den 21:a, så ja, har vi tur missar vi den :P

Ska strax drömma mig iväg i lite fina höstkläder på nätet, tänk den dag man har råd att uppdatera garderoben lite!

Mysig helg

Nu har Thomas och Erka åkt härifrån och återvänt mot Stockholm. Det är sjukt tufft och jobbigt när jag blir ensam igen, jag skulle göra vad som helst för att få ha Thomas här alltid, hos oss där han hör hemma :(
Helgen blev jättemysig dock, det var så skönt att få rå om varandra lite och dessutom få umgås med vänner. Åkte ju ner i fredags morgon med pappa till Stockholm, mötte upp Thomas, åkte och fixade hans pass, sedan for jag till skolan och hälsade på där några timmar innan vi gav oss av uppåt till Timrå igen. Det var så mysigt att få träffa vännerna där igen, det kändes verkligen inte som att det var tre månader sedan vi sågs sist!
Igår var vi först iväg till Tallnäsdagen och kikade lite och lyssnade på Östen med Resten. Vi blev dock inte kvar länge, det var kanske ingen höjdare, även om det var mycket folk och trevlig stämning. Sedan for vi in till Birsta och handlade lite, och mötte sedan upp Majja och Hugge och åkte hem till oss och åt mat och spelade Risk hela kvällen :)
Vilket gaaalet åskväder det blev på kvällen! Jag brukar verkligen tycka att det är mysigt med åska, men jag blev lite rädd den här gången, det är det värsta jag varit med om! Vi såg hur det slog ner i husen, träden och fabriken runtom oss flera flera gånger och det bara dånade och skakade på balkongen.
Nu ska jag bara tycka synd om mig själv och ta det lugnt hela dagen. Imorgon ska jag både till barnmorskan, sjukhuset, apoteket och Timråbo, har en del att göra!

Tiidig morgon!

Pappa kommer strax och hämtar mig, jag ska åka med honom till Stockholm idag så jag kan hjälpa Thomas att fixa sitt pass. Sedan i eftermiddag åker jag tillbaka upp hit igen, dock med Thomas och vår vän Erka i släptåg ;)
Jag får träffa mina förra klasskamrater idag!! ♥
Ha en fin fredag!

KU-kväll

Förr gick vi alltid på KU-kvällar på torsdagarna (Kyrkans Unga), men nu när jag bott nere i Sigtuna har jag inte haft möjlighet att gå av naturliga skäl. Nu är jag tillbaka i Timrå igen, och ikväll är höstens första KU, så nu ska jag gå dit och hälsa på gamla (och nya) vänner! Det är skönt att få något planerat att göra på veckorna, det blir ganska långtråkigt att sitta här hemma ensam utan Thomas!

V.37

Nu har vi fina nystrukna gardiner uppsatta och jösses vilken skillnad det gör. Så mycket hemtrevligare!
Idag går vi in i v.37 i graviditeten, och det är mindre än en månad kvar! Det är spännande och vi längtar så oerhört mycket varje dag!
V.37

Cirka 2.8-3 kg. Nu är barnet fullgånget och redo att födas. Förlossningen kan starta när som helst, men men många kvinnor får vänta ytterligare några veckor innan det är dags. Barnet ökar sin vikt med 200-250 gram per vecka och har mer än en liter fostervatten runt sig. Koordinationen är så utvecklad att barnet har förmåga att gripa tag om saker med handens fingrar. Den tränar inför ett liv utanför livmodern genom att dra in och trycka ut fostervatten ur sina lungor. Den lagrar också näring som behövs för att klara en ansträngande förlossning. De allra flesta barn ligger med huvudet nedåt, endast ett fåtal ligger med stjärten först. Om så är fallet gör man vid den här tiden ett försök att vända barnet.
Du går troligen på ännu en graviditetskontroll. Är det något som fortfarande oroar dig inför förlossningen så prata med din barnmorska. Det är bra om du som skall bli pappa följer med. Även om du skrivit ett brev med dina önskemål kring förlossningen är det vanligt att man också noterar vad du vill i journalen. Denna kommer personalen på förlossningsavdelningen senare att ta del av.
De flesta kvinnor känner av allt kraftigare sammandragningar i livmodern. Det är inte farligt utan en påminnelse om att snart startar förlossningen och mötet med barnet närmar sig. Ät som tidigare bra mat, gärna med extra kolhydrater så har du lite mer ork om förlossningen skulle starta.

Godmorgon!

Nu kommer svärmor så ska vi sätta upp gardiner och göra lite fint här! :)

Sista spurten!

Nu struntar jag i allt som har varit sen sist och kör på från och med nu istället.
Bor numer i Timrå i en fin lägenhet mitt i byn. Thomas jobbar kvar i Stockholm tills han hittar ett jobb här uppe. Inte lätt! Vi är i v.36 nu och längtar verkligen tills killen kommer! Jag mår fortfarande bra även om fogarna spökar lite lite när jag överanstränger mig. Jag och svärmor var och dansade linedance igår, det är det inte alla höggravida som kan göra! ;) Har lite ont idag efter det, men jag har inte haft något inplanerat så jag har kunnat vila bra. 
På fredag ska jag åka ner till Stockholm med pappa en snabbis så att jag kan hjälpa Thomas att skaffa ett pass. Då han inte har en giltig legitimation måste han ha någon närastående som kan legitimera för honom (idioti!), så som TUR är så skulle pappa åka ner mot Stockholm så jag kan åka med honom. Hinner dessutom de få timmarna Thomas jobbar på fredag åka till skolan och hälsa på en sväng =) =) Sedan åker jag och Thomas med Erka upp igen på eftermiddagen, Erka ville ha något att göra i helgen, så jag sa åt honom att ta med Thomas på en roadtrip upp hit och umgås, och det nappade han på! Så jag får upp Thomas och träffar honom i helgen PLUS att vi får en trevlig vän hit, jag slipper vara ensam, wihoo! =)
Har städat av lite här ikväll, det såg ut som ett bombnedslag. Svärmor kommer hit imorgon med gardinstänger så ska vi sätta upp gardiner så kanske det kan kännas lite beboeligt ;)
Hoppas ni alla har det bra, jag ska FÖRSÖKA uppdatera här lite oftare (det säger jag jämt), men när det går några dagar så blir det så mycket att skriva och då orkar jag inte.... ;)

RSS 2.0