Frusen

Ligger i sängen och tittar på Masterchef USA, det är så bra! Är jättefrusen idag, så jag försöker få upp lite värme...
Praktiken går kanon, imorgon är det redan fredag, sedan är det bara en vecka kvar! Både skönt och ledsamt på samma gång, jag trivs bra men saknar skolan och alla vänner.
Ska till Sigtuna imorgon och träffa Thomas, Jessie och förhoppningsvis Klara och Matilda en sväng också. På lördag åker jag till Uppsala på möte, sover där för att på söndag åka till Stockholm på nästa möte. Sedan bär det åter av till Hedemora för sista veckan med praktik!
Hoppas att ni har det bra i januarimörkret!
KRAM!

<3

Thomas är så himla bra! <3 Hans arbetsintervju idag gick jättebra och på tisdag ska ha ner igen och provjobba, så förhoppningsvis så klaffar det så bra att vi flyttar till Stockholm! ÅH vad jag hoppas!!!!

Dagen idag har varit lika bra som igår, jag trivs så bra! Världen är bra nu, och jag känner att det här kommer bli ett bra år <3


Praktik dag 1

Idag började min praktik, vilket fantastiskt ställe att vara på! Lite rörigt med pastorat, distrikt och församlingar, men det reder nog ut sig. Min handledare är fantastisk, alla som arbetar där är underbara, jag har verkligen kommit in där på en gång och känner att jag kan vara mig själv, hur härligt som helst! Är redan så galet inspirerad att börja jobba och starta upp grupper och fixa och dona. Jag vill ha en tjänst nu, och vet precis hur jag skulle VILJA att den såg ut, sen blir det ju inte alltid som vill och tänkt sig. Jag hoppas att den dagen jag får jobb, att jag kan hitta en församling där jag kan hjälpa till att utveckla verksamheten och inte bara få finna mig i det som redan finns, utan att ha något att säga till om. Jag har ju så många bra idéer!

Jag är iallafall helt trött i huvudet av all information och alla intryck, så det blir tidig säng ikväll :)

Godnatt!


Nystart!

Jag vet inte hur många gånger jag har sagt nu att jag ska ha en nystart i livet, men ja, lyckas jag en av alla dessa gånger så är ju det en framgång ;)

Har precis kommit fram till Hedemora, till den supermysiga familjen jag ska bo hos en månad. Jag ska ha praktik i Borlänge, med start imorgon, och jag får bo hos några fantastiska människor under den tiden. Jag är så fascinerad och tacksam över alla gästvänliga människor som öppnar sitt hem och tar emot främlingar utan att se några problem med det. Så vill jag också göra. Så ja, behöver ni någonstans att bo, säg till ;)

Resan ner gick jättebra, jag sov mest hela vägen. Satt uppe hela natten inatt (vänt på dygnet PLUS att jag fick för mig att jag bara var tvungen att lägga klart mitt pussel innan jag for...), så jag var en aning trött på bussen ;)
I Stockholm kom underbara Jessica och Johan och mötte upp mig, så satt vi och fikade och surrade i tre timmar, så mysigt! Jag lovade att bjuda Johan på fika, så jag köpte in en hel massa sorters kakor och bakverk så hade vi ett helt fikabord, dyrt men roligt och gott! (Makroner med hallonsmak är mina nya favoriter, den lilla rosa på bilden!)Jag blir så glad av att komma neråt i landet, jag trivs verkligen så bra här nere (Stockholmsområdet syftar jag främst på, kanske inte precis där jag är just nu)! Jag vill verkligen flytta till Stockholm en dag, hoppas att det blir relativt snart... =)

Nu ska jag plugga lite sociologi, ska försöka ta tillvara dessa fyra veckor för att komma ikapp lite med skolan.
Hoppas ni haft en bra helg!


Materialist, javisst?

Varför har världen blivit så satans materialistisk? När började kärleken få duka under för pengarnas skull? Om man säger att man är sugen på att skaffa familj så frågar folk inte "har ni tillräckligt mycket kärlek att ge för det?" utan alltid alltid alltid "har ni verkligen råd med det?". Varför måste livet handla om att kunna resa, äta fin mat, ha en fin lägenhet med ett bra läge, en fin bil, fina möbler, nya fina kläder, märkesvaror? Varför ses man halvt som hemlös om man handlar på second hand? Allt det här stör mig så mycket. Jag är född i fel tidsålder, jag flyttar snart ut i en gratis stuga i skogen där jag måste försörja mig med att så min egen mat och där jag kan hålla medeltida träffar och bjuda på hembryggt mjöd och torkat kött från grisen på gården.

Och till alla er oroliga föräldrar: NEJ, vi ska INTE ha barn.


RSS 2.0