Over and out.

Livet är i kaos just nu, jag mår inte så bra. Så jag ger upp det här projektet ett tag.
Ajdö.


HTC Wildfire

Köpte min nya telefon igår, och än så länge så är den heeelt underbar! Det tar ett tag att lära sig den, men jag älskar den redan =) Det här är första gången i mitt liv som jag köper en telefon som kostar över tusen kronor, och det är lite fränt att kunna säga (ett tag iallafall) att jag har HTC's nyaste telefon :P

Första dagen med nya klassen gick bra igår, det ser ut som det kan bli ett bra år. Vår nya studiegrupp är lite laidback än så länge, men jag tror att den kan bli bra!

Idag har vi en massa mer genomgång (de stackars ettorna blir fullproppade med information, jag minns inte ens mina första dagar), sedan ikväll så bjuder vi tvåor in ettorna till en trevlig kväll med middag och underhållning. Det kommer bli jättetrevligt! :)


Shopping!!!

Ja, imorgon bär det av till Barkaby efter skolan för att shoppa lite. Jag och Olov ska köpa nya telefoner! Det blir en HTC Wildfire för oss båda. De är slut i alla andra butiker och Olov tänkte vänta tills nästa vecka, men jag är ju så impulsiv och får jag en idé så vill jag genomföra den på en gång, så jag snokade runt och den fanns i lager på Siba i Barkaby, så vi bokade en varsin som vi ska åka och köpa imorgon :) :)



Jag ska även ÄNTLIGEN köpa min parfym som jag suktat efter så länge! DKNY Be Delicious, heelt gudomlig!



OCH till sist, om jag har tur, ska jag köpa en ny blockflöjt i trä som har lite mjukare toner och inte låter så plastiga som just en plastflöjt gör. Det blir förhoppningsvis mycket finare ljud i en sådan :) Gissa om jag längtar tills imorgon!



Sedan blir det såklart lite storhandling av mat, icke att förglömma!


Söndag - skoldag

Idag har vi haft sista planeringen inför imorgon då resten av kurserna börjar, och så även våra fritidsledar-ettor. Vi har pratat i både studiegrupper och tvärgrupper och kollat schemat och planerat introduktioner och välkommen-till-kursen-kvällen vi ska ha på tisdag. Det har börjat anlända ettor till internatet, och vi tvåor som redan bor i korridoren (Fjärden) har städat lite och smyger omkring och tjuvkikar lite på alla nya.
Imorgon ska jag, Olov, Klara och eventuellt Sanna shoppa, jag LÄNGTAR! Jag skriver strax vad det blir jag ska köpa!


Spindel size HUGE!

Vi har haft en jättetrevlig kväll, suttit och druckit gott och ätit gott och bara myst. Sen nu när jag skulle gå in så kollade jag av någon anledning uppåt precis vid entrén, och då sitter det en spindel som var större än en femkrona där! (INTE speciellt vanligt bland våra svenska spindlar) Jag får halvpanik, Nathalie tröstar, alla andra kollar och hurrar och imponeras av den, Olov går och hämtar sitt soft air-gun och skjuter ihjäl den och jag börjar gråta. Så såg slutet på vår kväll ut ;)
Nu ska jag och Klara fortsätta vår nystartade tradition, att lyssna på P1:s sommarprogram. Är det bara jag i hela världen som aldrig någonsin ens hört talas om detta?! Det är ju hur bra som helst! Lyssnade på Pär Johanssons (Glada Hudik-teaterstartaren, galet bra) och Ulf Malmroos, också jättebra. Ikväll blir det Nour el-Refai :)
Godnatt!


Sällskapsspelande

Igår kväll hade vi samkväm i köket hela kvällen, vi spelade sällskapsspel och bara myste och hade roligt!

Idag har vi börjat skolan, det har varit en soft och mysig dag. Dessvärre är det så varmt så man flyter bort... Det spelar ingen roll om man sitter stilla eller rör sig, har mycket eller lite kläder, det är ändå sjukt varmt. Man borde inte klaga för att det är en skön sommar, men det är inte roligt att vara dyngsur av svett bara man går ett par meter. Ikväll ska vi iallafall grilla och mysa och ha lite fest här på internatet som en välkommen hem-reunion. Mys!


Fredag

Idag kommer resten av klassen tillbaka, imorgon börjar skolan igen :)
Jag och Olov sitter och lyssnar på säckpipemusik och blir sugna på att köpa nya fina instrument, så vi ska ner på byns musikaffär och se om dom har något spännande. Jag är sugen på en rauschpfeife och Olov på en säckpipa (jag blev också lite sugen på en sådan, men dom är så fasligt dyra!). Jag spelar ju blockflöjt (bara som hobby, inte så bra, men jag har ett väldans gehör :P) och Olov fiol, och igår stod vi ute och spelade tillsammans och det var så samstämmigt och fint! Jag vill dock ha en flöjt som låter lite mjukare än blockflöjt, en i trä eller så.

En så här vill jag ha!!



Eller en sån här :)



Det här är ett av mina favoritband, och han som står längst till höger har en sådan "flöjt" som jag vill ha!
Det är kärlek, jag älskar sådan här musik och vill också kunna spela så!




Åh vad jag hoppas på att hitta en fin flöjt i butiken =)

Ploppkakor

Nu står det ploppkakor i ugnen och är nästan färdiga, det ska bli så gott! En av de ytterst få saker jag bakar som jag själv tycker är gott. TACK Annica för att du introducerade mig för dessa skapelser!
(Ursäkta mina inte så vackra Paint-bilder, men det blir så mycket roligare med lite kulör i inläggen!)


Ordningen nästan återställd :)

Olov kom tidigare än väntat, vilket är jätteroligt! Så nu saknar jag bara min egentliga roommate (som bor hos hon som jag har som roommate för tillfället), sen är ordningen återställd i vår korridor, alla tillbaka! :)
Har varit ner och handlat sirap så jag kan baka mina ploppkakor, och även mjölk att dricka till bullarna, det är ju det bästa som finns!


Pluggtorka!!

Gah det går inte bra alls att plugga, allt står still och jag har ingen motivation alls! Tror att jag ska gå ner på affären och köpa mer mineralvatten, mjölk och någon choklad som jag kan äta för att få lite mer energi. Jag vill ju bli klar nu!


Godmorgon!

Godmorgon härliga torsdag (? blir så dagvill här nere när dagarna ser likadana ut)! Vaknade tidigare än förväntat, jag drömde en otäck dröm om några ungdomar som gick in i ett övergivet hus och försökte döda någon som i smyg bodde där, och jag var ögonvittne till allt.. Usch! Men men, ju tidigare man kliver upp, desto mer hinner man plugga. Är inte riktigt hungrig än, så jag sätter igång och pluggar sociologi direkt =)


Myskväll

Gjorde klart all teologi idag, är så nöjd! Imorgon ska jag försöka fixa all sociologi, det kan dock ta mer tid... Men målet är iallafall att göra klart det!
Jenny hörde av sig och frågade om jag skulle med ner på byn, så när jag var klar med pluggandet kom dom och hämtade mig, så åkte vi ner och tog en fika på Valvet. Sedan mötte vi upp alla grundkursare och gick på deras mässa i en av ruinerna här i Sigtuna. Efter det var vi ett gäng som gick på byns krog och tog något gott att dricka och satt och pratade i flera timmar, jättemysigt! Så skönt att få umgås på kvällarna, det ger mer motivation och glädje till att göra nytta på dagarna!

Nu ska jag sova så jag orkar upp i tid imorgon. Godnatt!


Paus

Har en kort paus från pluggandet. Har lämnat in fem teologiuppgifter och känner ingen som helst vilja att sluta än, jätteskönt! Men har lite lågt med energi, har ingen lust att äta middag redan, så jag har tagit fram lite mangosorbet och hallon/grapefrukt-mineralvatten som jag mumsar på. Typiskt nog är det jättefint väder för första gången på flera veckor nu när jag bara sitter inne och pluggar, men det kan inte hjälpas. Det måste göras!
Kanske tar en promenad ner på byn om en stund, skulle vilja köpa lite frukt, men det får bli sen. Det blev ingen imorse, ingen städning heller, utan satte mig direkt och pluggade. Och det går ju bra!


Inget internet...

Idag är det plugga och städa som gäller. Kommer dra ur mitt internet så att jag inte lockas till att göra saker jag inte ska. Har massor att göra så jag har verkligen inte tid att bara surfa runt eller spela spel.
Men först är det en dusch, frukost och en promenad som gäller!


Bybesök

Blev väckt av att Sanna kom och knackade (läs bankade) på dörren, så roligt att se henne igen! Och det är ju lika bra att kliva upp, klockan är ju ändå tio ;)

Ska ner på byn om en stund, måste skicka ett brev och köpa bakplåtspapper och bullformar, är så sugen på att baka. Det blir bullar och ploppkakor jag ska baka. Dessvärre har jag ingen smak för tillfället, har en förkylning som precis brutit ut. Men som tur är så har jag ingen feber eller så, så jag känner mig fortfarande pigg. Bihålorna spökade igår kväll, men idag känns det bättre.
Måste vara tillbaka till klockan ett, då jag ska öppna min Transilvanikum (någon typ av sprit jag köpte i Rumänien) och hylla Tornvandringen i Visby på avstånd! Skulle ju ha varit där nu och gått den, men man får göra det bästa av situationen.
Så därför måste jag nu hoppa in i duschen och börja bege mig.

Ha en bra dag!


Älskade vänner

Idag har vi en riktig slappdag. Mr. Ylipukki anlände imorse halv 8, då var vi uppe och mötte honom. Han ska bo på samma våning som jag det här året, det kommer bli så roligt! Han hade inte sovit något inatt, så han har däckat på sitt rum. Therése och jag låg och pratade till tre inatt, så vi ligger också och segar. Therése i soffan i köket, jag i sängen på rummet. Emil den stackarn är som vanligt jättepigg och har tråkigt när vi andra (halv)sover.

Vi har varje år två naturveckor på vår utbildning. Förra året vandrade vi en termin i fjällen vid norska gränsen och var andra terminen i Hemavan och åkte skidor. I år är det en skogsvecka och en paddelvecka som gäller. Skogsveckan är först ut vecka 36, och nu har det visat sig att den ligger väldigt dumt till för många parter. Jag skulle på DS-möte helgen v.36, men missar den. Det var flera i klassen som skulle på Rock for Moc i Västerås och hjälpa till och ett par som skulle till Söderköping på medeltida gästabud och hjälpa till. Tyvärr missar vi alla detta, men vi får hoppas att skogsveckan väger upp allt! Skolan går ju alltid först ;)

Snart kommer Gustaf till skolan, och senare ikväll kommer även Tobias, jag längtar! Det är så härligt att vara tillbaka!


Home at last!

Åh äntligen är jag hemma i mitt kära Sigtuna! Det känns verkligen inte som att jag har varit borta i nio veckor, det känns som att jag var här igår! Har haft en myskväll och tagit igen sommaren med Emil och Therése, så mysigt :) Vi har käkat lite mat och bara pratat hela kvällen.
Det har varit en lång dag så nu tänker jag gå och lägga mig, ska upp imorgon och möta kära Marcus som kommer redan klockan åtta. Det är så skönt att vara tillbaka!!!



Inget Visby...

Nu har jag börjat fatta att jag inte kommer till Visby på söndag, så just nu sitter jag och gråter ögonen ur mig. Det skulle ju vara vår bröllopsdagsresa och allt och BLÄ! Har en liten depp-dag idag, men det går väl över antar jag.
Ska få lite pluggande gjort iallafall....



Färdig!

Min visionboard är färdig och fin!



Vill bara tillägga att det här inte nödvändigtvis är något som jag vill uppnå inom en viss tid, utan saker jag vill göra eller få i mitt liv!


Visionboard

Brukar läsa Blondinbellas blogg dagligen och läste precis om hennes visionboards som hon brukar göra. Jag har så många idéer och drömmar och mål, så nu ska jag baske mig göra en jag också och sätta upp. Det kanske motiverar mig att nå ett av alla dessa mål, och då får jag vara nöjd med det!

Har varit ute hos Majja och Hugge igår och idag och hjälpt dem lite med huset. Vi (jag och Majja, muskelknuttarna!) rev upp alla plattor i trädgården, sedan hjälptes alla åt att lägga plast under dem så att de slipper ogräs hädanefter. Jag var även förste eldare och eldade bort en rätt stor hög med bråte och ogräs. Jag är nog lite smygpyroman, det är ganska roligt med eld! Dessutom spacklades, slipades och målades vardagsrummet om, så nu är det fräscht och fint. En hel del Chicago har det spelats också (kortspelet alltså, inte musikgruppen ;)), det är så underskattat!

Imorgon hoppas jag på att mormor fortfarande är hemma och inte har åkt till Småland, då ska jag åka och hälsa på henne. På fredag har jag inget inbokat på dagen, men på kvällen kommer Malin hit en sväng och umgås. Lördagen är helt ledig än, men jag ska nog hitta någon att träffa så den också upptas av samkväm. Jag passar på medan jag är kvar i Sundsvall!

Fick klartecken idag av Eva på skolan att jag kan åka ner och bo på skolan redan på söndag, trots att jag börjar nästa lördag. Har flera klasskamrater som också är där då, det ska bli så roligt att träffa dem igen! Jag längtar så mycket! Idag var nog första gången i hela mitt liv som jag gjorde en glädjedans för att jag får komma till skolan tidigare ;)


RSS 2.0