Dagens middag: fläskfilé med ost- och senapssås
4 portioner
600g fläskfilé
smör till stekning
salt och peppar
Ost- & senapssås
1 finhackad gul lök
1 pressad vitlöksklyfta
1 msk vetemjöl
2½ dl matlagningsgrädde
1 dl torrt vitt vin
2 msk koncentrerad kalvfond
1 msk fransk senap
1 dl riven smakrik ost
Skör köttet i skivor. Bryn skivorna i smör i en stekpanna, salta och peppra.
Stek lök och vitlök glansig i smör i en gryta. Strö över mjölet och blanda om. Tillsätt grädde, vin, fond och senap. Låt koka upp under omrörning.
Lägg över köttet i grytan, låt puttra i några minuter. Ta grytan från värmen. Rör i osten och servera genast, t.ex. med mathavre och en god sallad.
Jag tänker köra potatis i klyftor i ugnen ;)
Kommentarer
Trackback