Nutellafudge

Matbloggstoppen
 
 
Nutellafudgen jag gjorde igår blev jättesuperdupergod! Det smakar som knäck med en eftersmak av choklad och hasselnöt, mums! Det tog ett tag att göra, basen är en knäck, och det tar låååång tid att koka. Men väl värt väntan!
 
 

Nutellafudge:
3 dl grädde
1,5 dl ljus sirap
1,5 dl strösocker
50 gr smör (saltat)
Ca 160 Gr Nuttela
1 krm ättiksprit (12%)

1. Koka grädde, sirap och socker till 124-125 grader eller så att smeten klarar kulprovet. 
2. Tillsätt smöret och låt det koka ytterligare 2 minuter.
3. Ta bort kastrullen från plattan och rör ner Nuttelan och ättikspriten till en jämn smet.
4. Bred ut kolasmeten på en plåt med bakplåtspapper, 1-2 cm tjock, och låt den svalna. Ställ fudgen i kylen i ett par timmar innan du skär den i lagom stora bitar med en vass kniv.
Pudra gärna lite florsocker på före serveringen.

 

Senare kommer även recept på saffransbullar och pepparkaksmarängerna med lingonfrosting!

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0