Pollykladdkaka

Igår hade jag besök av flera stycken ur min rollspelsgrupp. Vi hade en sällskapsspelskväll och jag såg naturligtvis möjligheten att baka. Jag slog dessutom två flugor i en smäll och provbakade inför min minstings ettårskalas som närmar sig med stormsteg. Så jag testade för första gången en Pollykladdkaka!
 
Ingredienser:
150 gram smält smör
150 gram mörk choklad
100 gram cashewnötter
3 ägg
200 gram färskost naturell
2 dl rårörsocker (jag tog brun farin och det blev bra ändå!)
2 dl vetemjöl
100 gram polly

Smält smöret och rör ner chokladen tills den smält.
Grovhacka nötterna.
Separera ett av äggen och blanda äggulan och färskosten tillsammans.
Äggvitan + de andra 2 äggen vispar man tillsammans med rårörsockret.
Tillsätt smör- och chokladblandningen och vispa en kort stund.
Blanda mjöl, nötter och hälften av pollygodiset i en skål. Häll det i smeten och blanda ner det till en smet.
Häll smeten i en smörd och bröad springform.
Klicka ner färskosten i smeten och dra med skaftet från gaffeln försiktigt.
Garnera med pollygodis ovanpå kakan.
Grädda i 175 grader i ca 30 min.
Låt kallna.Gärna till dagen efter.
 
Jag kunde såklart inte hålla mig till dagen efter ;) Den blev kladdig och god och nötterna gör verkligen ett supergott inslag i kakan! Till det här serverade jag även ett Geishafluff gjort på 3 dl vispgrädde och 150g Geisha som jag smält samman tidigare på morgonen (inte koka!), och vispat upp på kvällen. SMARRIGT!
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0