Snickerscakepops

Matbloggstoppen
 
I testbakandet av julgodis gjorde jag även snickerscakepops, gudomligt gott! Jag är ett stort fan av snickerskakor i vanliga fall, och att äta dem på pinne gör det bara roligare! Det här är en halverad sats och blir ca 12-15 lite större bollar. Man kan göra dem utan pinnar om man vill. Om man gör efter originalsatsen (alltså dubbla det här) så kan man fördela smeten i en form och hälla chokladen över, låta stelna och skära i bitar. Fördubbla dock inte chokladen, det kan bli lite väl tjockt chokladlager då ;)
 
Snickerscakepops

½ burk jordnötssmör 
1 dl sirap
½ dl socker
5 dl cornflakes 
½ tsk vaniljsocker
Ca 150g Marabou mjölkchoklad
(vilken choklad som helst går bra, det är vad man själv gillar!)
 
Smält jordnötssmör, sirap, socker och vaniljsocker på låg värme tills det gått ihop sig, koka inte! Blanda ner cornflakes och rulla allt till bollar (var försiktig så ni inte bränner er, det kan vara varmt). Smält chokladen. Doppa cakepopspinnar lite i choklad och stick försiktigt in dem i bollarna (kan vara lite trixigt, det är ganska smulig smet, man får arbeta ihop det lite). Frys i fem minuter. Täck bollarna med choklad, ställ dem i ett ställ för cakepops om ni har ett, jag fyllde ett glas med socker och ställde dem i. Dekorera med lite strössel, nötsmul, annan choklad eller vad ni nu vill ha. Låt chokladen stelna och njut!
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0